Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Război declarat contrabandiştilor. Descinderi în Sighetu Marmaţiei – FOTO

0 389

Poliţiştii de frontieră au declarat război contrabandiştilor. Au avut loc descinderi în Sighetu Marmaţiei şi de asemenea un bărbat a fost prins cu mai multe colete de ţigări ascunse în compartimente special create ale unei maşini.

Poliţiştii de frontieră au efectuat ieri, 2 noiembrie, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Sighetu Marmației, o percheziţie la un imobil de pe raza aceleaşi localități. În interiorul imobilului, care aparține unui cetăţeam român, Ionel C., în vârstă de 33 de ani, polițiștii de frontieră au descoperit 15 colete învelite în folie neagră, ce conțineau țigări de proveniență ucraineană.

După inventarierea baxurilor descoperite, s-a constatat că acestea conțin cantitatea de 10.580 pachete țigări, în valoare de 123.700 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

În continuare, se desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, judeţul Maramureş, în jurul orei 17:00, au oprit în trafic pentru control, pe D.N. 18, pe raza localității Petrova, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România. La volanul mașinii se afla M.D., în vârstă de 30 de ani, domiciliată pe raza judeţului Maramureș. În urma controlului, polițiștii de frontieră au observat în spoilerul din spate al mașinii, mai multe pachete cu țigări. Din această cauză poliţiştii au procedat la conducerea persoanei și a autoturismului la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

După un control amănunțit, au fost descoperite în mai multe spații special amenajate în spoilerul din spate, bara față, spătarele scaunelor din față și compartimentul aerotermă, 1.928 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 22.500 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. De asemenea, autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul instituției, până la finalizarea cercetărilor.

Nu în ultimul rând, aceeaşi poliţiştii ai Sectorului de Frontieră Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări. Autoritățile de frontieră ale statului vecin au fost informate despre eveniment, iar coletele au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 4.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 46.800 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, în continuare efectuându-se verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More