Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Război total în Valea Vaserului. Cabană incendiată, tractoare forestiere distruse. S-au tras și focuri de armă

1 1.538

Administratorul unei societăți comerciale cu activitate în domeniul exploatărilor forestiere din zona Valea Vaserului a sesizat polițiștilor faptul că, în cursul nopții, mai multe utilaje de exploatare a materialului lemnos precum și o cabană a muncitorilor, deținute în zona respectivă, ar fi fost distruse de către mai multe persoane.

În urma acestei sesizări, la fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, care, din primele cercetări efectuate, a confirmat faptul că, persoane necunoscute ar fi distrus prin incendiere o cabană din material lemnos, precum și patru tractoare forestiere.

De asemenea, au fost descoperite urme ale folosirii unei arme de foc de vânătoare.

Polițiștii au ridicat, în vederea efectuării expertizelor, mai multe mijloace materiale de probă.

Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit ulterior.

S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, nerespectarea armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, amenințare și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, (un câine de pază fiind împușcat), cercetările fiind preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

De asemenea, comanda inspectoratului a dispus constituirea unei grupe operative de investigare, formată din specialiști ai structurilor de investigații criminale, criminalistică, arme, explozivi și substanțe periculoase, ordine publică și au fost luate măsuri de întărire a dispozitivului de ordine publică în orașele Vișeu de Sus și Borșa.

Totodată, a fost constituit un cerc de suspecți, iar polițiștii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la finalizarea lor sa fie dispuse măsurile legale.

Din câte se pare, totul ar fi pornit după ce firma bărbatului care a sesizat aceste fapte ar fi câștigat o licitație publică pentru exploatarea unei păduri din zonă. Acesta susține că persoanele necunoscut i-ar fi atacat cu arme de vânătoare pe angajații săi, un paznic fiind chiar sechestrat de către atacatorii care i-au incendiat cabana și a dat foc utilajelor sale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Stefan spune

    Consider că acest articol este important pentru a informa publicul cu privire la violențele care au loc în zona rurală din România și pentru a aduce la cunoștința cititorilor nevoia soluționării pașnice a conflictelor. Informațiile prezentate sunt clare și detaliate, iar declarația purtătorului de cuvânt aduce o perspectivă suplimentară asupra subiectului. Este important ca astfel de incidente să fie aduse la cunoștința opiniei publice pentru a se identifica soluțiile necesare pentru prevenirea lor în viitor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More