Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Războiul politic dintre PSD și PNL-PDL a ajuns la faza pe viceprimari. Primii vizați sunt viceprimarii din Dej și Câmpia Turzii

2 72

Aurelian Muresan-viceprimar Dej

Bătălia politică se ascute la Cluj, nu doar la nivelul Consiliului Județean, unde în fiecare lună sunt schimbați vicepreședinții cu atribuții de președinte.

Un război și mai puternic se duce la nivelul județului în primării, unde majoritățile constituite de PSD cu alte partide pe de o parte și cele constituite de PDL și PNL pe de altă parte, au ca victime colaterale viceprimarii din comune, orașe și municipii.

Declarațiile care vin din ambele părți în ultima perioadă dau ca sigure modificări la nivelul viceprimarilor în anumite localități.

Alianța Creștin Liberală, prin parlamentarul european Daniel Buda, amenință că în tot județul Cluj vor fi schimbați viceprimarii PSD în localitățile unde PNL și PDL au majoritate în consiliile locale.

„Am avut o primă discuţie cu colegii din PNL privind refacerea majorităţilor la nivel judeţean, iar acolo unde este viceprimar PSD, acesta va fi schimbat cu un viceprimar fie de la PNL, fie de la PDL, în funcţie de majorităţile care pot fi constituite şi de numărul consilierilor locali pe care îi avem. Nu va mai rămâne în funcţie niciun viceprimar PSD, pentru că PSD este principalul adversar politic al nostru. Ar fi vorba de 14 – 16 comune unde se vor schimba viceprimarii social-democraţi. Procesul de refacere al majorităţilor este unul firesc, atâta vreme cât discutăm de Alianţa Creştin Liberală”, a declarat Buda.

De cealaltă parte, președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, contraatacă și spune că în localitățile unde social-democrații au majoritate, singuri sau împreună cu alte formațiuni politice, viceprimarii vor fi schimbați dacă sunt de la alte partide.

”În marea majoritate a comunelor din judeţul Cluj, PSD are create majorităţi singur sau cu alte formaţiuni politice decât PD-L şi PNL. În condițiile în care, în 80% din comunele unde avem viceprimari, PSD are majoritate în Consiliul Local, solicit în mod expres d-lui Buda să nu se mai lanseze în afirmații demagogice, doar cu scopul de a-și crea iluzia că ar avea un cuvânt de spus în acele comune. Probabil că aceste calcule aiuristice sunt profund influențate de multiplele ore de zbor între Cluj și Bruxelles, dar matematica e aceeași indiferent de fusul orar; recomand călduros d-lui Buda ca numărătoarea din avion să o confrunte apoi cu cifrele reale și abia apoi să se lanseze în afirmații publice, altfel cade în penibil. Eu în schimb îl asigur pe dl. Buda că viceprimarii de la Dej și Câmpia Turzii vor fi schimbați cât de curând”, a declarat Remus Lăpușan, conform Știridecluj.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. ella din Dej spune

    Cum sa schimbati viceprimarul din Dej?

  2. Ella din Dej spune

    Oricum o sa iasa primar la alegerile urmatoare.Bine ca pe incompetentii din PSD ii lasati cu gramada la toate primariile!!!!!!!!!!!!Rusineeeeeeeee!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More