Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Razie a polițiștilor și jandarmilor în cartierele de romi din Dej – FOTO

0 768

Mai multe echipaje de poliție și jandarmerie au descins în această dimineață în cartierele cu populație majoritară romă din Dej, oamenii legii verificând existența persoanelor urmărite național și internațional, date în consemn sau care se sustrag cercetărilor, precum și verificarea persoanelor depistate locuind fără forme legale sau acte de identitate expirate.

Încă din zorii zilei, polițiștii au descins în cartierul Sărata din Dej, după care s-au deplasat la blocurile din zona Competrol și apoi în cartierul Dej Triaj.

Acțiunea, organizată de către Primăria Municipiului Dej, s-a desfășurat cu sprijinul Poliției Române, a Poliției Locale și a Jandarmeriei.

Aceasta nu este prima și nici ultima acțiune de acest gen, anunță autoritățile locale, care continuă acțiunea demarată în primăvara acestui an, pentru a depista persoanele care nu au domiciliu legal în Dej și care locuiesc ilegal în locuințele sociale puse la dispoziția persoanelor nevoiașe de către Primăria Dej.

Comunicatul Primăriei Dej:

În cursul zilei de astăzi, 24 august, Poliția Municipiului Dej, Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, prin  Poliția Locală și Serviciul de Evidența a Persoanelor, au organizat o acțiune integrată, în mai multe zone ale municipiului.

Acțiunea, a avut ca scop depistarea persoanelor urmărite național și internațional, date în consemn sau care se sustrag cercetărilor, precum și verificarea persoanelor depistate locuind fără forme legale sau acte de identitate expirate.

S-a intervenit în zonele Sărata, Triaj, Competrol și Bungăr.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 100 de persoane, fiind depistate 6 familii de romi, care nu aveau acte de identitate cu domiciliul în municipiul Dej, trei dintre ele în zona Triaj, provenite din județele Harghita, Mehedinți și localitatea Cășei, iar trei familii în zona Sărata, provenite din județele Sălaj, Mureș, Bacău. De asemenea 2 familii de romi au fost depistate în zona Bungăr, la intrarea în pădure dinspre DN1C, acestora fiindu-le confiscate atelajele și transportate la SADP.

În cazul familiilor fără forme legale, primăria va apela la instanță pentru a se putea proceda ulterior la evacuarea lor de pe teritoriul municipiului Dej.

De asemenea în cadrul acțiunii au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului domicilierii.

”Astfel de acţiuni au fost şi se vor efectua în continuare şi în zonele verificate astăzi și în alte zone ale municipiului, unde avem informații că nu se respectă regimul domicilierii. Nu voi tolera prezența în municipiul nostru a persoanelor care nu respectă prevederile legale, creează disconfort și afectează  climatul de siguranţă şi ordine publică, persoane pentru care vom lua în continuare măsuri de sancționare, conform prevederilor legale”, a declarat primraul Costan Morar.

Știre în curs de actualizare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More