Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Reacția primarului comunei Mica la măsura devierii traficului greu din Dej

0 591

Începând de sâmbătă, traficul rutier de mare tonaj este interzis pe podul de peste râul Someș din Dej, după ce autoritățile au sesizat fisuri în structura de rezistență a podului. Prin urmare, traficul greu va fi deviat pe rute alternative, care vor trece prin comunele Vad și Mica.

Primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz, și-a exprimat îngrijorarea față de această măsură luată vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

”Având în vedere Hotărârea nr. 231 din 12 noiembrie 2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, țin să vă anunț cu părere de rău că începând de astăzi 13 noiembrie pentru o perioadă de 30 de zile, va fi deviat traficul greu de peste 7,5 tone pe podul care traverseaza Râul Someș din municipiul Dej, urmând ca circulația să se efectueze pe ruta BistrițaCluj-Napoca și retur, pe Drumul Județean 172F, tronson de drum care tranzitează și comuna Mica”, a scris primarul comunei

Acesta își cere scuze în numele celor care au luat această hotărâre pentru deranjul creat celor care au gospodăriile în vecinătatea drumului, având în vedere că pe lângă praful și zgomotul autoturismelor, acum vor fi nevoiți să se confrunte și cu camioanele cu tonaj ridicat.

”Îmi doresc din suflet ca aceste măsuri să nu afecteze rezistența caselor muncite cu multă trudă și sudoare de fiecare dintre noi locuitorii comunei Mica sau de părinții, bunicii sau străbunicii noștri. Pentru a găsi alte soluții în beneficiul locuitorilor comunei Mica, l-am invitat pe domnul prefect al județului Cluj, Tásnadi István Szilárd, la noi în comună, deoarece consider că traficul greu va fi intens și nu avem siguranța că drumul va rezista. În calitate de primar voi lupta pentru comuna Mica și dacă ani de-a rândul mulți au promis și au încercat să găsească soluții pentru centura de ocolire a Dejului consider oportun să mă implic din ce în ce mai mult ca acest obiectiv de investiție să se realizeze în cel mai scurt timp. Sunt și voi fi mereu omul care pune suflet pentru dezvoltarea și bunăstarea locuitorilor comunei Mica”, a mai spus Tiberiu Zelencz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More