Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Recomandări pentru prevenirea incendiilor pe timpul sărbătorilor de iarnă

0 89

Sărbătorile da iarnă reprezintă momente magice ce reunesc familiile. Aceste momente rămân permanent în amintirea noastră ca unele dintre cele mai fericite clipe petrecute alături de cei dragi.

Pentru a nu acoperi clinchetul clopoţeilor cu zgomotul sirenelor maşinilor de pompieri, vă recomandăm să respectaţi următoarele reguli de prevenire a incendiilor:

– Nu aprindeţi artificii sau lumânări în bradul de Crăciun (sau în apropierea acestuia). Indiferent că este natural sau artificial, acesta se poate aprinde rapid conducând la incendierea locuinţei!

– Nu utilizaţi instalaţii/decoraţiuni electrice cu defecţiuni sau improvizaţii! Puteţi provoca astfel un incendiu.

– Nu solicitaţi excesiv instalaţia electrică prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice a căror putere însumată poate depăşi puterea instalaţiei electrice a locuinţei dumneavoastră!

– Nu amplasaţi bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură: sobe, calorifere sau alte mijloace de încălzire!

– Nu uitaţi lumânări sau alte surse de aprindere cu flacără deschisă în apropierea materialelor combustibile sau inflamabile!

– Nu amplasaţi material combustibile sau inflamabile în apropierea surselor de căldură! Nu lăsaţi sobele cu focul aprins atunci când părăsiţi locunţa sau înainte de culcare!

– Decuplaţi aparatele electrice de încălzire la plecarea din locuinţă sau înainte de a adormi!

– Se interzice copiilor jocul cu petarde, artificii sau alte tipuri de pocnitori artizanale!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More