Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Recomandări pentru turiștii care călătoresc în Bulgaria

0 113

plaja

Din cauza numeroaselor sesizări cu privire la infracțiunile de furt de și din autoturisme de pe teritoriul Bulgariei, Ministerul român de Externe a emis o avertizare de călătorie pentru turiștii români.

În fiecare an, peste milion de români merg în Bulgaria in excursie sau vacanţă. O treime sunt cei aflaţi în tranzit. Ministerul de externe a emis atenționarea ca urmare a repetatelor informări primite de la Ambasada din Sofia cu privire la infracţiunile de furt de și din autoturisme.

Site-ul MAE menţionează că Bulgaria este o ţară cu un nivel mediu al criminalităţii. In zone aglomerate , precum gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi, calatorii pot avea de-a face cu furturi din buzunare, înşelăciuni sau furturi din maşini.

S-au semnalat cazuri de agresiune şi furt de autovehicule pe şoselele naţionale din Bulgaria, motiv pentru care MAE recomandă ca documentele şi bunurile personale valoroase, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit să fie păstrate în locuri sigure, nu la vedere si nu lasate în maşini.

Autoturismele trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă. Turistilor romani li se recomanda sa se deplaseze cu autoturismul numai pe timpul zilei şi pe drumuri principale. Daca soferilor li se solicită să opreasca, in conditii in care nu exista siguranta ca semnul vine de la persoane care reprezinta cu adevarat autoritatea de stat, MAE recomandă deplasarea până la cel mai apropiat post de poliţie, unde poate fi solicitat ajutorul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More