Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Recomandări referitoare la decorarea locuințelor cu instalații de iluminat ornamentale

0 302

Împodobirea bradului și decorarea locuinței cu instalații de iluminat ornamentale sunt tradiții în preajma sărbătorilor de iarnă și fac parte din spiritul Crăciunului.

Pentru siguranța dumneavoastră, ISU „Bistriţa” vă recomandă să aveți în vedere următoarele:

1.Atenție la posibilitatea de supraîncălzire, topire a instalațiilor ornamentale pe timp îndelungat de folosință, dacă se află în apropierea unei surse de căldură.
2. Asigurați-vă bradul împodobit de căderea accidentală pe mochetă sau materiale textile. Aceste lucruri pot conduce la autoincendiere din cauza contactului dintre sursele încălzite de iluminat și materialele textile.
3.Deconectarea instalațiilor ornamentale de la surse de electricitate atunci când părăsiți locuința.
4.Nu aprindeți artificii sau lumânări în bradul de Crăciun (sau în apropierea acestuia). Indiferent dacă este natural sau artificial, acesta se poate aprinde rapid, conducând la incendierea locuinței.
5.Nu lăsați nesupravegheate sau la îndemâna copiilor instalațiile ornamentale.
6.Este interzisă folosirea instalațiilor ornamentale ce prezintă improvizații la legături și la sursele de alimentare cu curent.
7.Odată cu trecerea timpului, bradul prin componența sa devine un foarte bun material combustibil, ceea ce poate duce foarte ușor la autoaprindere din cauza surselor de curent supraîncălzite sau scurtcircuit la instalația ornamentală.
8.Nu solicitați excesiv instalația electrică prin utilizarea simultană a mai multor consumatori electrici care pot depăși puterea instalației electrice a locuinței dumneavoastră.

În acelaşi context, pompierii atrag atenţia asupra utilizării, în această perioadă, a coşurilor de fum necurăţate şi / sau la amplasarea materialelor combustibile în apropierea căilor de evacuare a fumului. Cauza principală a izbuncirii incendiilor la case de locuit pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud, în luna noiembrie a fost, într-un procent de aproape 60%, dată de folosirea mijloacelor de încălzire defecte şi a cosurilor de fum necuraţate.

Stimaţi cetăţeni, este de reţinut un lucru foarte important: „Este mult mai uşor să previi un incendiu, decât să-l stingi”.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More