Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Recomandările polițiștilor pentru prevenirea furturilor din locuințe

0 58

hoti

Furtul din imobil poate produce pagube însemnate şi afectează puternic sentimentul de siguranţă al persoanelor care folosesc acea locuinţă.

Modurile de operare cel mai des întâlnite în judeţul nostru au fost ”forţarea uşii de acces”, ”intrarea pe uşa neasigurată”, ”escaladarea geamului” şi ”forţarea geamului”.

Bunurile cel mai frecvent sustrase au fost: laptop-urile, unităţile centrale, monitoarele, banii şi bijuteriile.

Pentru a reduce riscul de a cădea victime ale unor astfel de fapte, recomandăm clujenilor:

• În top trei metode de furt din locuinţă se află, în fiecare an, ”uşa neasigurată” sau aşa cum mai este cunoscută, metoda ”Bună ziua”. În acest context, vă sfătuim ca atunci când vă aflaţi în locuinţă să asiguraţi uşa cu sistemul de siguranţă deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol bunurile pe care le găsesc la îndemână.

• Uşa de acces în imobil trebuie să fie solidă şi prevăzută cu cel puţin două încuietori cu sisteme şi chei diferite, lanţ de siguranţă şi vizor. Sistemele de siguranţă performante reduc considerabil riscul evenimentelor neplăcute.

• Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să vă ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă, să supravegheze perimetrul locuinţei.

• Întrebaţi persoanele necunoscute, care se află în imobilul în care locuiţi, pe cine caută. Este o metodă extrem de eficace de descurajare a hoţilor din locuinţe.

• Asiguraţi un iluminat corespunzător pe casa scărilor.

• Restricţionaţi accesul în imobil cu un sistem interfon. Acesta devine inutil dacă se permite accesul tuturor persoanelor fără a fi verificată identitatea acestora.

• Dacă aţi pierdut cheia de la locuinţă, înlocuiţi imediat dispozitivul de închidere.

• Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. Învăţaţi copiii să nu spună nimănui despre bunurile deţinute de familie.

• Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate.

• Dacă la uşa dvs. se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, refuzaţi-le! Dacă totuşi doriţi să achiziţionaţi ceva în nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More