Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Recomandările polițiștilor privind riscul de a rămâne blocați din cauza zăpezii

0 57

inzapeziti-ninsori-zapada

Deoarece urmează încă o săptămână de minivacanţă, în contextul Anului Nou 2015 şi a sărbătorii de Bobotează, perioadă în care mulţi dintre dumneavoastră veţi alege să vă relaxaţi la cabane, pensiuni, sau în general în zone izolate, unde există şanse mari să se înregistreze căderi abundente de zăpadă, poliţia vă recomandă să luaţi câteva măsuri care să vă asigure un sejur relaxant şi fără evenimene nedorite.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona respectivă, pentru toată perioada de şedere. Aflaţi dacă există pentru traseul respectiv restricţii privind circulaţia pe drumurile publice, adoptate în condiţiile legii.

Verificaţi starea tehnică a autoturismului dumneavoastră, dar mai ales dotaţi-vă maşina cu anvelope de iarnă şi lanţuri antiderapante şi asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil, în situaţia în care aţi putea rămâne blocaţi, înzăpeziţi.

Nu vă hazardaţi să faceţi deplasări pe drumuri închise circulaţiei publice sau expuse riscului de înzăpezire!

În cazul în care se înregistrează ninsori abundente sau viscol care să genereze blocaje în trafic sau să vă izoleze, este recomandat să aveţi în maşină haine groase, hrană şi apă.

Aveţi în vedere pentru locaţia aleasă situaţia în care din cauza ninsorii abundente riscaţi să rămâneţi izolaţi şi înzăpeziţi.

Asiguraţi-vă că aveţi suficiente provizii de hrană, telefoane mobile sau mijloace de comunicare cât mai variate şi mai eficiente!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More