Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Record de prezenţă la urne în diaspora.

0 150

 A doua zi de vot s-a încheiat în vestul Europei, dar în Australia și Noua Zeelandă a început ultima zi de votare din turul doi al alegerilor prezidențiale.

Este o mobilizare fără precedent a românilor din afara țării. Au mers până sâmbătă seara, la ora 23, la urne aproximativ 370.000 de oameni. Lor li se adaugă cei 17.503 români din diaspora care au votat prin corespondență, astfel că numărul voturilor venite din străinătate se apropie de 400.000, în condițiile în care la primul tur, în cele trei zile de vot, s-au înregistrat aproape 700.000 de sufragii în diaspora, un record care foarte probabil va fi depășit.

Duminică, ultima zi de vot, va aduce probabil cea mai mare afluență la vot și în diaspora.

Italia, Marea Britanie și Germania rămân țările de unde vin cele mai multe voturi ale românilor.

Sâmbătă, în a doua zi de vot în străinătate pentru preşedinţia României, la închiderea secţiilor de votare, în Republica Moldova îşi exprimaseră opţiunile 17.865 de alegători, dintre care 9. 830 au votat în Chişinău, informează Radio Chişinău.

Rata de participare este mai mare decât în primul tur de scrutin, de acum două săptămâni, 9 noiembrie, când până la ora 21:00, votaseră 15.782 de cetăţeni români din Republica Moldova.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More