Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Record de voluntari pe șantierul Habitat for Humanity Cluj: echipă cu 41 de avocaţi din Marea Britanie

0 53

avocati habitat chinteni santier

Addleshaw Goddard, una din cele mai importante firme de avocatură din Marea Britanie, a trimis o echipă-record, de 41 de voluntari, care ajută la ridicarea celei de-a șasea comunități Habitat for Humanity din județul Cluj.

Echipa Addleshaw Goddard e cea mai mare echipă găzduită de Habitat for Humanity Cluj în acest an. Din ea fac parte cei mai noi angajați ai firmei de avocatură, care au venit pe șantierul din comuna Chinteni pentru a se cunoaște și a învăța să lucreze împreună pentru o cauză nobilă, înainte să înceapă să practice dreptul, în această toamnă.

Tinerii s-au împărțit în echipe, în care toți au sarcini bine definite. În acest fel, sub supravegherea specialiștilor în construcții ai Habitat Cluj, ei reușesc să lucreze la patru case în același timp și să ofere un nou start în viață pentru patru familii cu venituri mici din județ.

Alături de ei construiește Aster Crawshaw, Partner al Addleshaw Goddard. Avocat cu experiență, arată în elementul lui pe şantier, cu o pereche de ochelari de protecţie și cască: pentru el, 2013 este al treilea an când vine la Cluj împreună cu câte o echipă de noi avocaţi de la Addleshaw Goddard.

 

avocati habitat cluj

„Mi-am programat călătoria încă de la începutul anului, ca să nu intervină nimic. Iubesc Clujul şi mă bucur că am putut să mă întorc şi în acest an. Colaborarea între Addleshaw Goddard şi Habitat for Humanity Cluj este foarte importantă pentru noi, eu spun tot timpul că face parte din ADN-ul firmei. Ne diferenţiem cu acest proiect, la fel cum ne diferenţiem de celelalte firme de avocatură prin felul în care promovăm colegialitatea în rândul angajaţilor şi spiritul antreprenorial. Ultimul an a fost o provocare şi pentru firma noastră, având în vedere contextul economic actual. Toate proiectele au fost evaluate, printre care şi proiectul cu Habitat, dar board-ul a decis ca acest proiect să continue”, spune Aster Crawshaw.

Voluntariatul la Habitat este o ocazia pentru ca tinerii să formeze cu adevărat o echipă. „Ei se cunosc mult mai bine aici, într-un context cu totul diferit decât cel al biroului, şi construiesc relaţii care îi vor ajuta când se vor stabili în biroul de la Londra, Leeds sau Manchester, când vor trebui să colaboreze de la distanţă”, explică Crawshaw.

Echipa Habitat apreciază la fel de mult colaborarea cu firma de avocatură britanică. „Pentru Habitat for Humanity Cluj, parteneriatul cu Addleshaw Goddard este unul din care învățăm în fiecare an. Pentru un ONG, colaborările pe termen lung sunt un obiectiv greu de atins, mai ales în actualul context economic. Implicarea lor pe termen lung în proiecte sociale ne oferă posibilitatea de a dezvolta noi proiecte îndrăznețe, ce răspund la nevoile de locuire din comunitate. Apreciem faptul că an de an echipele Addleshaw Goddard contribuie la construcția de noi locuințe pentru persoanele care au nevoie urgentă de o locuință decentă în Cluj, atât prin muncă cât și prin donațiile realizate către programul nostru. Sper ca implicarea prietenilor noștri britanici să fie un exemplu și pentru companiile autohtone”, spune Ionuţ Sâmpetrean, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

Echipa britanică ajută la construcția celei de-a șasea comunități Habitat din Cluj aflată în Chinteni. Patru familii în nevoie urgentă de locuință se vor putea bucura de un nou cămin într-una din cele patru case construite de Habitat for Humanity Cluj pe un teren de 580 mp. Terenul a fost donat de o familie beneficiară Habitat, care nu avea resursele necesare unei construcții în regie proprie. Organizația plănuiește să finalizeze lucrările de construcție din Chinteni până la sfârșitul anului, cu ajutorul echipelor de voluntari locali și internaționali.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More