Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rectificare bugetară. Educația sărăcită cu 2 miliarde de lei

0 426

Ministerul Educației rămâne fără 2 miliarde de lei în urma rectificării bugetare făcute de către guvernul Orban.

A început rectificarea bugetară sub noul guvern condus de către Ludovic Orban. Printre ministerele care suferă tăieri se află și cel al Educației, minister lovit de o rectificare bugetară asemănătoare și sub guvernul Dăncilă. Astfel, scriu cei de la Digi 24, conform notei de fundamentare a proiectului de ordonanţă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării pierde suma de 2,08 miliarde de lei.

S-au diminuat creditele bugetare ale ordonatorilor principali de credite, între care menționăm, în principal: Ministerul Educației Naționale: -2.080,0 milioane lei, reprezentând în principal economii la proiecte cu finanțare externă nerambursabilă. Ministerul a propus reducerea sumelor alocate proiectelor cu finanțare externă nerambursabilă, se notează în documentul citat de reporterii Digi 24.

Totodată, pentru învățământul universitar prin rectificare se propune majorarea veniturilor proprii și a cheltuielilor din acestea cu suma de 129 milioane lei, pentru cheltuieli de personal și pentru realizarea proiectelor cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, se arată în nota de fundamentare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More