Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Maramureș pe anul 2016, aprobat cu unanimitate de voturi

0 64

Consilierii județeni au aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2016.

24 din cei 35 de consilieri județeni au răspuns ”Prezent” la ședința extraordinară de Consiliu Județean Maramureș, convocată de președintele Gabriel Zetea, pentru a vota două proiecte extrem de importante pentru județ. Astfel, cu unanimitate de voturi s-a adoptat ”Declarația de aderare la valorile, principiile, obiectivele, măsurile și termenele prevăzute în Strategia Națională Anticorupție 2016 – 2020”, precum și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2016, se arată în comunicatul instituției județene.

În expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 86/2016 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2016 s-au alocat bugetului propriu al județului sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județului, în valoare de 4.587 mii lei. Tot ca urmare a OUG 86/2016, prin adresa Administrației județene a finanțelor publice Maramureș nr. 16.455/29.11.2016 s-au comunicat sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale repartizate bugetului propriu al județului (cota de 27%), în valoare de 7.318 mii lei.

”Prin proiectul de hotărâre supus adoptării s-a propus rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului prin majorarea veniturilor și cheltuielilor bugetului local cu suma de 10.532 mii lei, ca urmare a majorării sumelor defalcate din TVA și a diminuării veniturilor proprii. Bugetul instituțiilor publice și al activităților finanțate din venituri proprii și subvenții sau finanțate integral din venituri proprii s-a majorat cu suma de 128 mii lei. Consiliul Județean Maramureș a asigurat deszăpezirea pe drumurile județene din Maramureș în toată această perioadă, fără a fi înregistrate probleme și a alocat o sumă de 3,5 milioane de lei pentru ca Societatea de Drumuri și Poduri SA să continue investițiile începute și să achiziționeze tot materialul antiderapant necesar acestui sezon.Totodată, s-a suplimentat suma acordată Aeroportului Internațional Baia Mare, pentru a fi asigurată cofinanțarea de 2%, precum și lucrările executate de constructor, care au fost considerate neeligibile în proiectul de modernizare. Fondul de rezervă bugetară a fost suplimentat cu 700.000 de lei, iar pentru primăriile care vor fi prezente la ”Crăciun în Maramureș”, respectiv Primăria municipiului Sighetu Marmației și alte șapte comune se acordă o finanțare de 5.000 de lei pentru orașul Sighet, respectiv 3.000 de lei pentru comunele care au fost selectate din toate zonele folclorice. Suma de 24 de mii de lei s-a alocat pentru finanțarea acțiunii de primire a colindătorilor de către conducerea Consiliului Județean Maramureș cu ocazia sărbătorilor de iarnă ale anului 2016”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More