Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Reducerea numărului de parlamentari, adoptată tacit de Senat. Iniţiatorii cer vot favorabil și în Camera Deputaților

0 243

Iniţiativa privind reducerea numărului de parlamentari la 300, a fost adoptată tacit de Senat. Președintele PMP, Eugen Tomac, a cerut ca această inițiativă să fie votată şi în Camera Deputaţilor, apreciind că actuala putere are ”ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea faţă de respectarea voinţei poporului”.

Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300. Iniţiativa legislativă a PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată tacit de către Senat. În plină campanie pentru un nou referendum, iată că este posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlmanentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

El a mai afirmat că atuala putere ”are acum ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea faţă de respectarea voinţei poporului exprimată prin referendum, ci chiar o face”.

”Corect ar fi ca săptămâna viitoare să avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputaţilor, această iniţiativă legislativă pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili în mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie”, a conchis liderul PMP.

La referendumul organizat în anul 2009 77,78% dintre alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari, prezenţa fiind de 50,95%.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More