Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Refugiații ucraineni călătoresc gratuit în Ungaria dacă vin cu trenul din România

0 1.465

Călătoria refugiaţilor care pleacă din România spre Ungaria este gratuită, în urma discuţiilor dintre CFR Călători şi MAV Start, anunţă, sâmbătă seară, CFR Călători.

Astfel, CFR Călători va emite biletul gratuit până în frontieră, iar conductorul MAV, mai departe pe teritoriul Ungariei până la Budapesta sau până la următoarea frontieră. 

”De asemenea, ca urmare a cererii ridicate în traficul internaţional, CFR Călători a luat măsuri pentru deschiderea a 7 case de bilete în trafic intern si 2 internaţional în Gara de Nord. Biletele acordate cu titlu gratuit vor permite circulaţia pe teritoriul naţional pentru persoanele refugiate, dar şi continuarea călătoriei dincolo de frontieră, după ce vor primi de la operatorul feroviar ungar, în tren, alte bilete cu titlu gratuit”, anunţă CFR Călători, într-un comunicat de presă. 

Pentru cetăţenii care nu au statut de refugiat şi care doresc să achiziţioneze bilet pentru cursele feroviare internaţionale rămân deschise cele 2 puncte de vânzare dedicate. 

Pentru deplasările interne, cetăţenii care nu beneficiază de gratuitate, pot achiziţiona bilete de la toate celelalte ghişee. 

Cetăţenii străini care provin din Ucraina, călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători. 


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More