Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Regele Mihai I a murit. S-a stins din viață la vârsta de 96 de ani

0 353

Regele Mihai I al României s-a stins din viață azi, la vârsta de 96 de ani. Anunțul a fost făcut după ce Casa Regală a României anunțase în 6 noiembrie că starea de sănătate a Majestății Sale s-a agravat.

În 8 noiembrie 2017, marea sărbătoare a Sfinţilor Mihail şi Gavril l-a găsit pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă, la reşedinţa din Elveţia, înconjurat de Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu.

”Un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a venit la reşedinţa din Elveţia pentru a da Majestăţii Sale Sfânta Împărtăşanie, în prezenţa Principesei Moştenitoare”, se arată într-un comunicat de presă al Casei Regale.

În tradiţia regală românească, 8 noiembrie era ziua în care Regele Mihai îşi serba public atât ziua de naştere, cât şi ziua onomastică.

„Principesa Moştenitoare Margareta mulţumeşte tuturor celor care au trimis în ultimele două zile atât de multe mesaje de iubire, de admiraţie şi de încurajare pentru Majestatea Sa! Familia Regală urează tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Mihail şi Gavriil pace sufletească, bucurii şi împliniri!”, se arătă în comunicatul Casei Regale.

Casa Regală a anunţat, luni, că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi că acesta prezintă „o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei”, principesa Margareta aflându-se, de duminică seară, la reşedinţa privată din Elveţia.

Regele Mihai a împlinit 96 de ani în 25 octombrie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More