Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Registrul Auto Român pe șoselele bistrițene

0 188

21 de permise de conducere au fost reținute și s-au dat amenzi de aproximativ 40 de mii de lei în cadrul unei acțiuni comune a RAR și a poliției rutiere.

Conform IPJ Bistrița-Năsăud, în perioada 14-15 februarie, polițiștii rutieri bistrițeni au organizat și desfășurat acțiuni rutiere pentru reducerea riscului rutier. Acțiunile au avut ca scop principal prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și a transportului ilegal de persoane. Acestea s-au desfășurat pe raza întregului județ și au participat și reprezentanți ai Registrului Auto Român, care au verificat starea tehnică a autovehiculelor.

Astfel, în cadrul acțiunilor s-a urmărit și verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate și aplicate aproximativ 190 de sancțiuni contravenționale privind circulația pe drumurile publice, dintre care 30 pentru diferite defecțiuni tehnice și 29 pentru transport ilegal de persoane, în valoare totală de aproximativ 40 000 lei.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost reținute 21 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More