Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Regiunile ucrainene Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk, au fost anexate la Rusia

0 520

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, în cadrul unei ceremonii organizate la Kremlin, că populaţia din cele patru regiuni, Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk, a făcut o alegere istorică pentru generaţiile viitoare, referindu-se la rezultatul referendumurilor care, conform Rusiei certifică dorinţa de anexare. Putin şi liderii pro-ruşi din cele patru regiuni au semnat tratatele de anexare la Rusia în aplauzele celor prezenţi.

„Rusia are patru noi regiuni. Rezultatele referendumurilor sunt clare și cunoscute, oameni au ales și alegerea este definitivă”, a declarat Vladimir Putin. Acesta spune că încorporarea acestor patru regiuni „este voința a milioane de oameni” și este „dreptul lor integral”, așa cum se precizează în Carta ONU.

Cerem Kievului să oprească focul, spune Putin. „O să ne protejăm oamenii cu toate mijloacele pe care le avem.”

În mod amenințător, el avertizează că Occidentul ar trebui să-și amintească „oamenii din Herson, Donețk, Lugansk și Zaporojie devin cetățenii noștri, pentru totdeauna”.

„Occidentul a decis ruperea Uniunii Sovietice, dar nu ne vom raporta la acest status-qou”, spune președintele rus. Putin spune că „nu urmărește” să se întoarcă în trecut și să reconstruiască Uniunea Sovietică, dar susține că nu există „nimic mai puternic decât voința acestor oameni de a reveni la rădăcinile lor istorice”.

Vladimir Putin repetă afirmațiile pe care le-a făcut de multe ori, că Occidentul încearcă să slăbească Rusia.

„În 1991, Occidentul credea că URSS nu se va întoarce, sau Rusia nu își va reveni din acea lovitură. Și am avut anii 1990 groaznici, totuși Rusia a rezistat și a devenit mai puternică și și-a luat înapoi locul meritat.” „Dar Occidentul caută noi oportunități pentru a ne lovi și au visat întotdeauna să împartă statul nostru în state mai mici care se vor lupta unul împotriva celuilalt”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More