Relaxare şi vise dulci: amenajează un dormitor de poveste în 4 paşi simpli
Dormitorul este locul în care te bucuri de relaxare, odihnă şi unde găseşti spaţiul de care ai nevoie pentru hobby-uri şi inspiraţie, fie că citeşti, fie că scrii, studiezi sau asculţi muzică. De aceea, contează enorm cum amenajezi această cameră şi cum o însufleţeşti. Din fericire, nu e deloc greu să creezi un spaţiu care te îndeamnă la calm şi vise dulci.
Află cum amenajezi un dormitor de poveste în doar 4 paşi simpli:
Începe cu o culoare care te inspiră
Vrei să porneşti cu dreptul când vine vorba de amenajarea dormitorului? Ce ar fi să te gândeşti cu atenţie la culori şi texturi? Culorile au un impact major când vine vorba de stările noastre, ba chiar există studii care au demonstrat că există anumite legături între acestea şi emoţii.
Când te gândeşti la camera în care te odihneşti, îţi încarci bateriile şi te bucuri de relaxare, ce culoare îţi trezeşte inspiraţia? Pentru unele persoane bej poate fi o alegere ideală, pentru altele nuanţele de lila sau verde reprezintă variante mai bune. Caută culori ce inspiră calm şi care îţi trezesc emoţii pozitive.
Ca regulă generală, stai departe de nuanţele puternice precum roşu, oranj, violet sau albastru închis deoarece încarcă spaţiul şi pot fi obositoare vizual.
Începe prin a alege culoarea potrivită pentru pereţi, iar mai apoi treci la finisajele pentru podea. Texturile contează şi ele. Spre exemplu, texturile de lemn merg foarte bine pentru o atmosferă caldă, iar cele de piatra naturală, precum marmura, sunt mai potrivite pentru o amenajare în tonuri reci.
Găseşte patul visurilor tale
Piesa centrală a camerei, patul, merită toată atenţia ta. Concentrează-te atât pe aspect, cât şi pe funcţionalitate. Caută un pat care să arate aşa cum îţi doreşti, să aibă un design plăcut, dar şi să răspundă cu succes nevoilor tale. Spre exemplu, un pat foarte jos este perfect pentru cei care nu îşi doresc spaţiu de depzoitare extra şi pentru cei ce iubesc amenajările în stil japonez.
Patul visurilor tale nu doar că arată cool, ci este şi comod. Testează cât mai multe saltele până când o găseşti pe cea potrivită nevoilor tale.
Când achiziţionezi patul, poţi alege şi restul obiectelor de mobilier pe care le consideri necesare, precum comodele, noptierele sau biroul.
Gândeşte un plan pentru dressing
Dacă vei avea dressing-ul în dormitor, acum este momentul să gândeşti aşezarea şi design-ul acestuia. Poţi să îl aşezi în lateralul patului, în spatele acestuia sau chiar pe peretele din fața patului. Ai şi opţiunea de a separa zona de dressing de restul camerei cu un paravan sau o perdea.
Planifică şi compartimentarea de care ai nevoie în dulapuri, astfel încât să îţi fie uşor să depozitezi haine şi accesorii.
Decorează minimalist
Caută decoraţiuni care să evoce relaxare şi stare de linişte, precum plantele verzi, cărţile sau acvariile cu peşti. Un acvariu cu peşti este o opțiune excelentă pentru dormitor, mai ales că aceste vietăţi sunt destul de uşor de îngrijit, cât timp respecţi regulile de bază. Va trebui să achiziţionezi de la pet shop un acvariu, sisteme de filtrare potrivite dacă este cazul, mâncare, accesorii de îngrijire şi peştii preferaţi. Înainte de a instala un acvariu cu peşti consultă-te cu cineva priceput pentru a face cele mai bune alegeri.
Decorul minimalist funcţionează cel mai bine pentru un dormitor care să inspire relaxare şi calm. Nu încărca spaţiul cu lucruri inutile, atât când vine vorba de mobilă, cât şi când vine vorba de decoraţiuni.
Îţi doreşti un dormitor de poveste fără să cheltui sume imense de bani sau să pierzi timp preţios? Ei bine, cu cei patru paşi de mai sus poţi amenaja un spaţiu minunat fără bătăi de cap. Începe prin a alege culorile şi texturile potrivite pentru tine, caută un pat pe gustul tău, gândeşte un plan pentru dressing, iar la final decorează în stil minimalist. Nu uita, n-ai nevoie de o mulţime de piese de mobilier sau de lucrări complicate pentru o cameră completă.
Descoperă mai multe la Someșeanul.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.