Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„Repatrierea decedatilor, un serviciu care ar putea viza 8 milioane de romani”

0 116

Multe firme de pompe funebre din tara noastra isi fac calcule de business, cinice avand in vedere obiectul lor de activitate, atunci cand decid sa nu includa repatrierea decedatilor printre serviciile pe care le ofera.

Principalul lor „argument”, daca il putem numi astfel, este acela ca activeaza pe plan local, intr-un sector din Bucuresti sau intr-un oras mai mic din Romania, iar numarul cererilor de acest tip ar fi oricum prea redus. Cu toate acestea, orice viata are valoare egala, iar orice familie are dreptul sa isi poata ingropa pe meleagurile natale ruda trecuta in nefiinta.

Tocmai din acest motiv, Casa Bucur – Funerarii Bucuresti, o firma de pompe funebre care isi desfasoara activitatea in Capitala si in judetul Ilfov, ofera servicii de repatriere decedati. Acestea presupun aducerea in tara a sicriului cu trupul neinsufletit, la bordul unui avion, si preluarea sa din zona cargo a aeroportului de destinatie.

De aici, actiunile continua ca in cazul unui deces produs in tara: transportul la capela/cimitir, inmormantarea propriu-zisa, organizarea pomenii etc. Singura diferenta consta in colaborarea prealabila cu o firma de pompe funebre din tara in care a avut loc tragedia.

Doua sunt motivele pentru care Casa Bucur ofera servicii de repatriere decedati. In primul rand, locuitorii din Bucuresti, judetele invecinate si nu numai trebuie sa isi poata lua ramas bun si ingropa membrii familiei, rudele mai indepartate sau prietenii apropiati, chiar daca acestia si-au dat ultima suflare in afara granitelor tarii.

Desi presupune anumite costuri si provocari din punct de vedere birocratic, repatrierea poate fi privita si ca un soi de reparatie morala fata de memoria celui trecut in nefiinta. In al doilea rand, o astfel de activitate a unei firme de pompe funebre chiar se justifica din punct de vedere numeric, avand in vedere marimea Diasporei romane.

repatriere decedati

Definita drept totalitatea cetatenilor romani cu domiciliul in afara granitelor tarii, Diaspora noastra numara intre 4 si 12 milioane de oameni, in functie de includerea sau excluderea conationalilor din tarile vecine, respectiv a celor care locuiesc in strainatate fara forme legale.

Din punct de vedere oficial, Diaspora romana include 6,6 milioane de cetateni. Cu toate acestea, fostul presedinte Traian Basescu avansa, in anul 2006, cifra de 8 milioane de romani stabiliti in afara granitelor tarii. Oricum ar fi, este clar ca vorbim despre un numar foarte mare, care nu poate fi ignorat de o casa de pompe funebre profesionista.

Conform autoritatilor din tarile respective, in Italia ar fi stabiliti 1,2 milioane de romani (2020), in Germania – 965.000 (2018), in Spania – 671.985 (2020), in Marea Britanie – 450.000 (2019) si in Franta – 118.400 (2016).

Aceste cinci tari din Europa sunt principalele cu care Casa Bucur colaboreaza in ceea ce priveste repatrierea decedatilor. Respectiva firma ofera, insa, servicii de repatriere decedati din toata lumea, inclusiv SUA, China, Dubai, America de Sud, Canada, Africa de Sud, Orientul Mijlociu si India. Asa cum spuneam si mai sus, respectul si profesionalismul sunt mult mai importante decat calculele hartiei sau interesele strict materiale.

Articol realizat de iAgency.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More