Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Replică a Societății Salrom: În ceea ce privește amenințarea Coronavirus, la Salina Ocna Dej este vorba despre informații false publicate pe o pagină neoficială de Facebook

0 1.481

Societatea Salrom a cerut publicarea unui drept la replică în ceea ce privește situația semnalată la Salina Ocna Dej. Redăm în integralitate comunicatul acestora.

Avand in vedere informatiile publicate pe site-ul https://someseanul.ro de publicatia „Someseanul”, sub titlul „Salina Ocna Dej sub amenințarea coronavirus. Un angajat infectat, alții suspecți”, la data de 01.04.2020, (https://someseanul.ro/salina-ocna-dej-sub-amenintarea-coronavirus-un-angajat-infectat-altii-suspecti/), ce poarta semnătura doamnei Irina Maxim, ne exprimam indignarea fata de continutul articolului publicat, sens in care suntem nevoiti sa folosim „dreptul la replica”, tinand cont de prejudiciile pe care acesta le-a adus imaginii Societatii Nationale a Sarii S.A.

Din dorinta de a se cunoaste situatia reala, Societatea Nationala a Sarii S.A fiind de interes strategic cu capital majoritar de stat, aflata sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, va solicita publicarea in integralitate a dreptului la replica, in virtutea unei corecte informari a cititorilor dumneavoastra.

Informatii cu privire la afirmatiase încearcă o mușamalizare a situației, că s-a încercat ascunderea faptului că sunt doi angajați confirmați, astfel ca producția să continue și să nu se oprească activitatea, totul în interesul profitului companiei.“.

In ceea ce priveste situatia creata la Sucursala Salina Ocna Dej, precizam ca aceasta se datoreaza publicarii unor informatii false pe pagina de facebook care poarta numele ,,Salina Ocna Dej  si care utilizeaza in mod ilegal sigla « Salrom » pentru a da « nota » unei pagini oficiale.

Va informam ca, la nivelul Societatii Nationale a Sarii S.A (sediul central si sucursale) s-au luat toate masurile indicate de CNSSU pe linie de sanatate si securitate in munca.

Masurile intreprinse de Societatea Nationala a Sarii S.A si comunicate Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, sunt următoarele:

  • Constituirea Comisie de criza la nivel central si la nivelul fiecărei sucursale in parte;
  • Elaborarea Planului de Continuitate la nivel central si la nivelul fiecărei sucursale in parte;
  • Suspendarea activității de turism la toate salinele unde se desfășura acest tip de activitate;
  • Reducerea timpului de lucru;
  • Decalarea programului de activitate in vederea descongestionare a traficului din municipiul Bucuresti;
  • Instituirea regimului de munca Telemunca.

In concluzie, pentru a gestiona în mod eficient starea de urgenta, la nivelul Societății a fost creata o comisie de criza pentru perioada in care este instituita starea de urgenta pe teritoriul Romaniei, care are ca atribuții: receptionarea, analizarea si rezolvarea tuturor problemelor care apar in perioada starii de urgenta instaurata prin decret prezdiential, in legatura cu activitatea SNS S.A.

In plus, conducerea societatii a solicitat ca la sucursalele SNS S.A, unde nu exista un volum de munca care sa justifice prezenta la serviciu in perioada aceasta de criza, sa se trimita angajatii in concediu de odihna pentru anii 2018, respectiv 2019 si sa se adopte un program de lucru in regim de “saptamana redusa”.

La Sucursala Salina Ocna Dej nu s-a trecut la saptamana de lucru redusa, dat fiind faptul ca nu exista cazuri de COVID19 care sa fi interferat cu personalul (confom situatiilor comunicate exista un singur caz declarat, dar care era deja in concediu si nu a avut contact cu angajatii, sens in care nu a existat risc de contaminare pentru ceilalti angajati).

In urma articolului publicatsite-ul https://someseanul.ro de „Someseanul”, toti salariatii Sucursalei Salina Ocna Dej au fost intrebati pentru ce varianta opteaza intreruperea sau continuarea activitatii. Ulterior acestei actiuni, s-a concluzionat faptul ca salariatii de la Sucursala Salina Ocna Dej doresc continuarea activitatii.

Invederam faptul ca Societatea Nationala a Sarii S.A. isi desfasoara activitatea bazata pe PRINCIPIUL TRANSPARENTEI, atat in interiorul, cat si in exteriorul acesteia.

Politicile și măsurile implementate de SNS S.A garantează faptul că aceasta își desfășoară activitățile în mod transparent și în conformitate cu prevederile Ordinelor emise de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.

Astfel, pentru perioada de criza decretata prin Decret Prezidential nr. 195/2020, Societatea Nationala a Sarii SA. prin sucursalele sale, evalueaza riscurile aparute si raporteaza Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, masurile adoptate, de continuare a lucrului sau de inrerupere voluntara.

Important de subiniat este faptul ca, in perioada in care este instituita starea de urgenta pe teritoriul Romaniei, Sucursalele SNS S.A informeaza conducerea executiva a Societatii saptamanal si ori de cate ori situatia se modifica in sensul aparitiei unor noi evenimente, iar conducerea Societatii informeaza Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri la adresa de e-mail a Centrului Operativ pentru Situații de Urgență.

In CONCLUZIE invederam urmatoarele:

Reiteram faptul ca ne preocupa sanatatea si securitatea in munca a angajatilor societatii, ca nu permitem utilizarea ilegala a siglei SALROM si mai ales nu se tolereaza atitudini de instigare nefondate la adresa societatii, avand drept scop intreruperea activitatii.

In ceea ce priveste afirmatiile publicate pe site-ul www.someseanul.ro, opinam ca aceastea sunt tendentioase, eronate si nu respecta prevederile art. 30 din Constitutia Romaniei, in care este reglementara “Libertatea de exprimare”, in sensul ca libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

Totodata, invederam prevederile art. 54 (2) din Decret Prezidential nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României „În situația propagării unor informații false în mass-media și în mediul on-line cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire, instituțiile și autoritățile publice întreprind măsurile necesare pentru a informa în mod corect și obiectiv populația în acest context.”

Director general,

Gabriela MANTU

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More