Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Reporter în presa scrisă – cel mai prost job al anului 2013

0 47

Dacă în anii trecuți munca în presa scrisă era privită ca una de vis, reporterii fiind priviți ca niște vedete cu salarii pe măsură, acum s-a ajuns la polul opus. Potrivit CareerCast.com, cel mai prost job al anului 2013 este cel din presa scrisă. Și asta din cauza nivelului mare de stres şi a salariilor mici (existente și până acum), la care se adaugă nesiguranța locului de muncă şi o scădere vizibilă a calităţii muncii prestate.

În Statele Unite, numărul de locuri de muncă disponibile în această branșă va scădea la 6% până în 2020, timp în care și salariul mediu în acest domeniu va cunoaște un drastic declin.

Iar pentru cei care încă se încumetă să lucreze în domeniu, cerințele serviciului sunt atât de epuizante încât s-ar putea să renunțe de bună voie în următorii ani la acest job, fără să mai aștepte ca posturile lor să fie desființate.

Este vorba despre posturile din presa scrisă, un domeniu îngropat în ultima perioadă de dezvoltarea fulminantă a internetului. Mulți dintre vechii reporteri s-au reorientat și au migrat cătrte publicațiile online. Dar și aici, stresul este la el acasă, teremenele limită sunt și mai îngrozitoare, având în vedere că deadline-ul de la ziar era mult mai permisiv decât cel din mediul online, unde se așteaptă ca informația să apară imediat ce s-a produs.

Reporterii online, față de cei din presa scrisă, au perspective mai bune în ceea ce privește siguranța locului de muncă, dar salariile sunt mult mai reduse iar nivelul de consum mult mai mare în ceea ce privește stresul. Reporterul online trebuie să producă mai mult conținut, într-o viteză mult mai mare, fiind nevoit în același timp să respecte aceleași condiții în ceea ce privește calitatea informațiilor oferite.

Pe locul doi în topul celor mai proaste locuri de muncă din 2013 apar tăietorii de lemne, un job care este considerat cel mai periculos, dar și unul dintre cele mai prost plătite. Urmează pe podiumul acestui an joburile din domeniul militar. Personalul militar angajat se confruntă cu un stres permanent la locul de muncă, salarii nesatisfăcătoare, amenințarea permanentă a pericolului, dar și o perspectivă sumbră.

Topul celor mai proaste locuri de muncă din 2013, continuă cu poștașii și cei care lucrează în domeniul serviciilor din ușă în ușă, cum ar fi cei care citesc contoarele de curent sau de gaze. Cele două categorii au fost grav afectate de progresul tehnologic, popularitatea email-urilor sau a SMS-urilor făcând aproape inutilă folosirea corespondenței scrise transmisă de poștaș. La fel, în cazul celor care citesc contoarele, dezvoltarea tehnologică din ultima perioadă face ca meseria lor să fie inutilă, având în vedere că acum consumul de gaze sau electricitate poate fi citit direct de la sediul furnizorului.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More