Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Reprezentanta unei societăți comerciale Bihorene, bănuită de Evaziune Fiscală

0 65

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a administratorului unei societăți comerciale, bănuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 50.000 lei, prin evaziune fiscală.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 39 de ani, din localitatea bihoreană Vadu Crișului, bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii bihoreni de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe acesta că, în mod repetat, în perioada 2012 – 2013, în calitate de administrator al unei societăți comerciale bihorene, ar fi întocmit avize de însoţire a materialelor lemnoase valorificate către persoane fizice/juridice din Ungaria, în cantitate de 1.639 metri cubi de lemne, eliberând însă facturi de vânzare doar pentru cantitatea de 380 metri cubi, creând în acest sens un prejudiciu bugetului de stat.

Bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat astfel cu 50.109 lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit.

Prejudiciul a fost recuperat integral prin instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de cel în cauză.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celui în cauză.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More