Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Restricții de circulație pentru vehiculele de peste 7,5 tone, în 5 județe, din cauza caniculei

0 159

circulatie-trafic-dej

Circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone va fi restricționată, vineri, în intervalul orar 12,00 – 20,00, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, din cauza emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a Codului portocaliu de caniculă, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

În baza prevederilor privind regimul drumurilor, CNADNR interzice temporar circulației vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naționale și autostrăzile din județele afectate de caniculă cu excepția transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animala și vegetală, a vehiculelor care participă la intervenții în caz de forță majoră, a transporturilor funerare, a celor poștale, pentru distribuire de carburanți, a celor cu echipamente de prim ajutor, de mărfuri sub temperatura controlată.

De asemenea, fac excepție transporturile pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, a celor specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturile apă îmbuteliată și transporturile cu produse provenite din exploatări agricole.

Restricționarea circulației este necesară pentru protecția sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformații majore ireversibile cu pierderea stabilității îmbrăcăminții rutiere. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, cu sprijinul organelor de Poliție Rutieră.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More