Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Restricții mai dure de azi în Bistrița și alte comune din județ

0 177

În localitățile din Bistrița-Năsăud unde incidența a depășit pragul de 4/1000 de locuitori (și nu a scăzut sub 3,5), circulația va fi restricționată începând cu ora 20.00, iar magazinele vor fi închise la ora 18.00 în zilele de vineri (2 aprilie), sâmbătă (3 aprilie) și duminică (4 aprilie).

Este vorba de municipiul Bistrița și comunele Braniștea, Budacu de Jos, Milaș, Nușeni, Sânmihaiu de Câmpie, Teaca, pentru care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a ratificat măsurile adoptate la nivel național.

În comuna Budacu de Jos, pentru care CJSU a dat hotărâre, rata de infectare a ajuns între timp la 3,55 însă nu a scăzut sub 3,5 astfel că în acest moment este sub incidența măsurilor de week-end.

Circulația va fi permisă în intervalul sâmbătă 3 aprilie, ora 20.00 – duminică 4 aprilie, ora 02.00 pentru cei care vor să participe la slujba de Înviere cu ocazia Paștelui catolic.

În timpul săptămânii, de luni până joi inclusiv, vor fi restricțiile obișnuite (circulație interzisă de la ora 22.00, magazine închise la ora 21.00), urmând ca la fiecare sfârșit de săptămână restricțiile speciale să fie aplicate în localitățile cu incidență peste 4 pentru care s-au dat hotărâri CJSU și unde rata de infectare nu a scăzut sub 3,5. În cazul în care incidența depășește 7,5, restricțiile speciale se aplică pe toată durata săptămânii.

Setul de măsuri aplicabile în localitățile cu incidență peste 4:

– se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00 – 05.00;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Modelele de declarație și adeverință: https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii

– se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05.00 – 18.00; în intervalul orar 18.00 – 05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu;

– unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară;

– se suspendă activitatea operatorilor economici, desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More