Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rețea de prostituție pe ruta Dej-Germania. Proxeneții racolau fetele pe Facebook

0 1.310

Profitând de o situație vulnerabilă în care se aflau tinerele din zona Dej, proxeneții le amăgeau cu promisiunea unor locuri de muncă în Germania, pe post de ospătar. Job-ul se transforma apoi în cel de dansatoare în cluburi, când, de fapt, era vorba despre prostituție în toată regula, informează Clujust.ro.

Un astfel de caz a fost cel al unei tinere fără loc de muncă, nevoită să întrețină o fetiță de 4 ani. Aceasta a fost ”agățată” pe Facebook de unul dintre proxeneții din Dej, care i-a promis că o să o ajute financiar și o să-i găsească un job de ospătar în Germania, cu un salariu de 3.000 de euro lunar.

”În perioada sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie 2012, partea vătămată s-a deplasat cu inculpatul, ce conducea autoturismul marca VW Golf de culoare albă, cu nr. de înmatriculare CJ…CIP, din Jibou în Dej, fiind cazată de către acesta la pensiunea „DOMNIKA”, pe o perioadă de două săptămâni, timp în care, zilnic, a fost dusă la ore de engleză. În această perioadă, partea vătămată a aflat că urma să lucreze ca și dansatoare într-un club, nu ca și ospătar. Deoarece nu a fost de acord, inculpatul a exercitat acte de agresiune fizică și psihică asupra acesteia, sucindu-i gâtul și amenințând-o că, dacă se opune, i se va întâmpla ceva rău ei și fetiței sale”, arată sursa citată.

În rechizitoriul anchetatorilor se arată faptul că fetei i-a fost blocată calea de comunicare cu exteriorul, pe perioada șederii la pensiunea Domnika, după ce proxenetul i-a sustras telefonul mobil și i-a schimbat parola contului de Facebook, ștergând în același timp toate convorbirile avute pe Messenger.

”Partea vătămată a fost transportată în Germania de către cei trei inculpați. Transportul s-a realizat cu autoturismul inculpatului J. Lucian Dorin. În localitatea Dusseldorf, partea vătămată a fost obligată să se prostitueze în clubul Dolce Vita, o perioadă de mai bine de trei săptămâni. În acest interval de timp, partea vătămată a fost supravegheată de către inculpata Z. Anamaria, căreia îi remitea toți banii câștigați prin întreținerea de relații sexuale contra cost, sumele de bani intrând, ulterior, în posesia inculpatului J.”, se mai arată în rechizitoriu.

După aproximativ o lună de zile în care a fost amenințată chiar și cu moartea dacă nu se prostituează, tânăra a reușit să scape din clubul Dolce Vita, cu ajutorul inculpatului C., care însă a dus-o în alte cluburi, obligând-o să se prostitueze. Până la urmă, tânăra a fost salvată de un client ”Mike”, care a ajutat-o să se întoarcă în țară.

”La aproximativ trei zile de la revenirea în țară, a fost căutată la locuința părinților săi de către inculpatul C, care i-a pretins suma de 1.700 de euro, ce ar fi reprezentat contravaloarea cazării la pensiunea „DOMNIKA” și a orelor de engleză. După circa o săptămână, inculpatul a contactat-o telefonic din nou, cu același scop, exercitând din nou amenințări la adresa acesteia și a familiei sale. Totodată, i-a trimis un mesaj pe adresa de Facebook, spunându-i că, din banii datorați, o să cumpere lumânări pentru fetiță și un scaun cu rotile pentru ea, respectiv a transmis amenințări și la adresa prietenului ei. Deoarece s-a speriat foarte tare din cauza acestui mesaj, a sesizat în următoarea zi poliția, atât raportat la infracțiunea de șantaj, cât și cu privire la infracțiunea de trafic de persoane”, mai precizează anchetatorii.

Inculpații au primit pedepse între 2 ani și 6 luni închisoare și 3 ani, cu suspendare!

Citiți întreaga poveste pe Clujust.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More