Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rețea de trafic de droguri în Maramureș, destructurată. Cinci suspecți reținuți

0 228
traficant droguri baia mare arestat
FOTO: Vocea Transilvaniei

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș efectuează cercetări față de suspecții  Grațian Cosmin Precup și Cristian Vasile Butean pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc și față de suspecții Vlăduț Constantin Bălăuță, Andrei Mihai Bălăuță și Dumitru Răzvan Onciu, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc în formă introducerii ilegale în țară.

În cauză exista suspiciunea rezonabilă că în perioada martie — iulie 2015, suspecții Grațian Cosmin Precup și Cristian Vasile Butean, prin intermediul suspecților Vlăduț Constantin Bălăuță, Andrei Mihai Bălăuță și Dumitru Răzvan Onciu, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, au procurat din străinătate diverse cantități de cocaină și pastile MDMA (Ecstasy) pe care aceștia le-au introdus în România și le-au distribuit fie direct, fie prin intermediari unor cercuri extinse de consumatori de pe raza județelor Maramureș, Cluj, Bihor, Satu Mare, Suceava.

CITIȚI ȘI: Traficant de droguri ridicat de mascați de la locuința sa din Baia Mare. 1.000 de pastile de Ecstasy descoperite la percheziție – VIDEO

S-a reținut că inculpații Vlăduț Constantin Bălăuță, Andrei Mihai Bălăuță au creat legături bine structurate în mai multe state din spațiul Uniunii Europene cât și din America Latină, aderând la activitatea de criminalitate organizată a unor rețele transfrontaliere de trafic internațional de droguri cu potențial ridicat de periculozitate (cocaină și comprimate MDMA).

În mod regulat, suspecții Vlăduț Constantin Bălăuță, Andrei Mihai Bălăuță precum și suspectul Dumitru Răzvan Onciu s-au deplasat în străinătate de unde au procurat cantități importante de droguri de mare risc, introducându-le în România fie direct, fie prin diferite persoane interpuse.

S-a reținut că suspecții au oferit spre vânzare cantități importante la o singură tranzacție, respectiv minimum 10 grame de cocaină cu sume variind între 80 — 100/gram.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca — Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, au efectuat, la data de 15 iulie 2015, 14 percheziții domiciliare pe raza județelor Maramureș, Suceava, Bihor, Vaslui și Satu Mare.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost depistate și ridicate 964 pastile de ecstasy și un gram de cannabis.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More