Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rețea de traficanți de droguri destructurată. Produceau drogurile cu sodă caustică, toluen sau acetonă

0 276

Polițiști specializați în combaterea criminalității organizate, împreună cu polițiștii Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 26 de percheziții domiciliare pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și procurorii D.I.I.C.O.T. — S.T. Brașov au efectuat în această dimineață 26 de percheziții domiciliare, pe raza  județului  Brașov, pentru  destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada  noiembrie 2015 — ianuarie 2016,   pe raza municipiului Brașov ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior ar fi aderat și alte persoane, în scopul comercializării atât a drogurilor de risc, cât și a substanțelor cu efecte psihoactive.

Astfel, în vederea distribuirii eficiente a substanțelor cu efecte psihoactive, liderii grupului infracțional s-ar fi implicat în activitățile de recrutare a persoanelor dispuse să le comercializeze, în special  din rândul consumatorilor și ar fi reușit să creeze o rețea având ramificații pe raza municipiilor Brașov și Codlea.

Substanțele psihoactive ar fi fost achiziționate de către membrii grupului infracțional prin intermediul unor site-uri  din Marea Britanie destinate experimentelor chimice, unde produsele ce erau comercializate aveau specificații clare de interdicție pentru consumul uman.

Destinația produselor achiziționate din Marea Britanie ar fi fost schimbate de către membrii grupului, astfel că, în procesul de fabricare al ‘etnobotanicelor’ membrii grupului ar fi utilizat atât  produsul de bază, cât și toluen, acetona sau sodă caustică, se precizează în comunicatul IGPR.

Produsul finit, obținut probabil prin fierbere, ar fi fost utilizat pentru a stropi fragmente vegetale neutre (plante), iar ulterior ar fi fost comercializat spre consum, cu toate că acesta prezenta un grad ridicat de risc pentru sănătate.

În urma consumului acestor canabinoizi sintetici au fost înregistrate numeroase cazuri de internare în unități spitalicești a mai multor persoane, în special minori/adolescenți.

S-a constatat că produsul de bază al acestor etnobotanice este un compus chimic nou cunoscut sub denumirea de ‘CHIMNACA’, fiind raportat în anul 2015  la nivel european  de către autoritățile germane, ca și produs psihoactiv nou.

La sediul D.I.I.C.O.T. — S.T. Brașov  vor fi conduse, în vederea audierii, 25 de persoane.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More