Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rețea de traficanți de etnobotanice, destructurară în Sălaj

0 131

Patru tineri care făceau parte dintr-o rețea de trafic cu substanțe etnobotanice au fost prinși în flagrant la Zalău, fiind reținuți de oamenii legii.

Potrivit anchetatorilor, cei patru tineri din Zalău, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani, își desfășurau activitatea de aproape un an, efectuând în fiecare lună câte 100-150 de tranzacții cu substanțe etnobotanice.

“În baza activităţilor informativ-operative, procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară au organizat un flagrant luni, 29 mai, pe strada Victor Deleu, blocul G16, pentru trafic de substanţe etnobotanice”, a declarat procurorul de caz Dan Buduşan, din cadrul DIICOT Sălaj, citat de Magazin Sălăjean.

Vizat de operațiunea de flagrant a oamenilor legii a fost un tânăr de 19 ani din Zalău, bănuit a fi liderul grupării infracționale. Acesta a fost prins în flagrant de anchetatori în timp ce vinde un plic cu substanțe etnobotanice către două persoane, în schimbul sumei de 30 de lei.

Asupra lui M.C.I. au fost găsite patru plicuri cu astfel de substanţe, percheziţiile domiciliare efectuate ulterior scoțând la iveală alte 44 de plicuri, mai informează sursa citată.

În cadrul activității infracționale derulate în Zalău, M.C.I. furniza astfel de plicuri cu etnobotanice către alți tineri, dintre care doi minori, care scoteau la vânzare substanțele în diverse zone ale orașului.

După cum susţine procurorul DIICOT, tranzacţiile se derulau atât la domiciliul lui M.C.I., cât şi în faţa blocului acestuia, în faţa unui supermarket, a unei biserici ori pe diferite străzi din cartierele Zalăului.

“Există clienţi care au la activ chiar şi 100 de tranzacţii, ştiut fiind că etnobotanicele creează dependenţă”, a mai declarat Dan Buduşan procurorul DIICOT Sălaj.

Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore și apoi duși în faţa judecătorilor Tribunalului Sălaj, doi dintre ei, cu propunere de arestare preventivă, iar cei doi minori, cu propunere de arest la domiciliu. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor consumatorilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More