Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Reţeaua de carduri Visa funcţionează normal, anunţă compania

0 137

Reţeaua de carduri Visa funcţionează normal, a anunţat compania, precizând că problemele care au afectat vineri utilizatorii din Europa au fost ”rezultatul unei defecţiuni de hardware”, relatează Reuters.

„Nu avem niciun motiv să credem că acest lucru a fost asociat cu orice acces neautorizat sau eveniment rău intenţionat”, a precizat compania într-o declaraţie.

Reţeaua de plată cu carduri Visa a picat în Europa, vineri, multe tranzacţii fiind nereuşite sau chiar respinse. Mulţi clienţi Visa din Europa s-au plâns pe Twitter că plăţile nu le sunt acceptate în magazine sau benzinării. Într-un comunicat, Visa preciza vineri: ”În prezent are loc o întrerupere a serviciilor. Acest incident împiedică unele tranzacţii din Europa”.

Probleme tehnice au fost semnalate în Marea Britanie şi în numeroase alte ţări europene, multe tranzacţii în care au fost utilizate carduri Visa fiind blocate.

Clienţii au raportat probleme la plăţi cu carduri Visa în magazine şi benzinării. În momentul de faţă, amploarea problemelor nu se cunoaşte.

„Visa se confruntă în prezent cu perturbări ale sistemului. Din cauza incidentului tehnic, unele tranzacţii Visa în Europa nu pot fi procesate. Am demarat o investigaţie pentru aflarea cauzelor şi încercăm să rezolvăm problema cât mai rapid”, a comunicat compania de carduri bancare.

În afară de Marea Britanie, probleme au fost semnalate în Germania, Franţa şi Italia.

Potrivit cotidianului The Guardian, milioane de persoane sunt afectate de imposibilitatea efectuării plăţilor cu carduri. Multe companii din Marea Britanie au semnalat probleme la plăţile cu carduri Visa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More