Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Reţinut pentru înşelăciuni cu ordine de plată false

0 35

politia11

Polițiștii de investigare a fraudelor din Cluj au depistat în flagrant un bărbat pe care îl bănuiesc că ar fi încercat să achiziționeze băuturi alcoolice în valoare de peste 15.000 de lei, folosind un ordin de plată fals. Acesta a fost reținut, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

La data de 4 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Cluj au depistat în flagrant un bărbat, de 33 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care ar fi prezentat un ordin de plată fals pentru achiziționarea unor băuturi alcoolice.

În fapt, acesta este bănuit că ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale, prezentându-se în fals administrator al unei firme şi solicitând achiziționarea unor mărfuri pentru care ar fi plătit cu un ordin de plată fals.

Valoarea mărfurilor care urmau a fi achiziționate este de peste 15.000 de lei.

În urma percheziţiei efectuate asupra autovehiculului folosit de cel în cauză, poliţiştii au descoperit ordine de plata falsificate şi facturi fiscale de achiziție a mărfurilor.

Din cercetări a reieșit că, în luna martie, bărbatul ar fi achiziţionat bunuri de la alte două societăţi comerciale, din municipiul Cluj-Napoca, pentru plata cărora ar fi emis ordine de plată false.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă la înşelăciune, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj–Napoca cu propunere de arestare preventivă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More