Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Revoltă după specularea ideii de înghețare a anului școlar.„Le cer tuturor politicienilor să dea dovadă de responsabilitate în declarații”

0 743

Nu se pune sub nici o formă problema înghețării anului școlar actual spun cei din cadrul Federației Sindicatelor din Educației „Spiru Haret”. La fel susține și ministrul Educației, Monica Anisie.

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ prin reprezentanții acesteia își arată revolta după declarațiile de luni ale vicepremierului Ralucăi Turcan din cadrul unei intervenții la RFI.

Aceasta a declarat că există trei scenarii posibile în ceea ce privește anul școlar în cadrul pandemiei de Coronavirus. Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția, a declarat aceasta.

Însă afirmațiile vicepremierului au pus pe jar sindicaliștii care au reacționat imediat. Aceștia au declarat că nu se pune sub nici o formă problema înghețării anului școlar și cer politicienilor să fie mai atenți la declarațiile alarmiste.

Le cer tuturor politicienilor să dea dovadă de responsabilitate în declarații. Astfel de scenarii trebuie făcute de specialiștii în educație și discutate cu partenerii sociali – profesori, părinți, elevi – înainte de fi prezentate în mass-media.

Noi suntem într-o permanentă comunicare cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării și până acum nu s-a discutat despre o posibilă repetare a anului școlar.

În condițiile în care cadrele didactice, părinții și elevii depun eforturi prin activități de predare on-line pentru a depăși această criză, astfel de declarații, precum cea de astăzi, nu fac decât rău, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele federației sindicale, citat de reporterii Digi 24.

De altfel opinia sindicaliștilor a fost imediat împărtășită și de ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta a declarat și ea faptul că nu se ia în calcul înghețarea anului școlar.

Vreau să îi asigur pe elevi, studenți și părinți că la acest moment nu luăm în calcul sub nicio formă înghețarea anului școlar sau să anulăm examenele naționale cu un an. Specialiștii din Ministerul Educației lucrează la mai multe scenarii, este adevărat, însă uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cazul sistemelor de educației din statele UE. Nu există un astfel de scenariu. În acest moment nu luăm în calcul sub nicio formă înghețarea anului școlar, a declarat ministrul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More