Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Revolta împotriva guvernului. Vandalizarea casei memoriale Liviu Rebreanu și motocicleta cu mesaj acid

0 240

Uneori spiritul de revoltă ia forme absurde și de prost gust. Alteori aceeași revoltă devine satiră acidă.

Valul de nemulțumire al românilor nu se oprește ci din contră ia amploare și forme diversificate. Este și cazul a două evenimente din județul Bistrița-Năsăud prezentate de către ziarul adevărul.ro. Primul caz este unul chiar plin de umor și implică un motor ce a făcut vâlvă și la Cluj în cadrul festivalului Untold. Al doilea caz este de prost gust deoarece zidul casei memoriale Liviu Rebreanu a fost vandalizat.

În cadrul festivalului Untold și-a făcut apariția o arătare satirică, imagine care țintește spre actualul context politic. Un tânăr bistrițean, în vârstă de 27 de ani, și-a inscripționat motocicleta cu prea-cunoscutul mesaj anti PSD. De asemenea, motocicleta și-a făcut apariția și în fața sediului Organizației Județene PSD din Bistrița. Imaginea face cât o mie de cuvinte (vezi galeria foto de mai jos).

 

Mai puțin inspirați au fost cei care, din același spirit de revoltă, au inscripționat într-un mod grotesc zidul casei memoriale Liviu Rebreanu din Năsăud. Mesajul este același însă nu era locul potrivit pentru o astfel de bravadă împotriva sistemului.

În ambele cazuri poliția s-a autosesizat, scriu cei de la adevărul.ro, și efectuează cercetări pentru a stabili dacă faptele constituie contravenții.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More