Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Revoltă împotriva unei turme de oi din Cășeiu FOTO/VIDEO

6 618

ferma oi caseiu

Sătul de faptul că un cioban își deplasează turma de oi zilnic prin fața casei sale, un locuitor din Cășeiu, județul Cluj, a răbufnit. După ce a făcut numeroase plângeri către autoritățile locale sau naționale, ultima soluție a omului nemulțumit a fost să se adreseze presei, cu speranța că nemulțumirile lui și ale vecinilor vor fi auzite.

Alexandru Szasz a trimis o sesizare către Direcția de Sănătate Publică, în care se plângea de faptul că o turmă de oi de la o stână din vecinătatea casei sale creează mizerie pe drumul public.

”Zilnic (mai precis de 4 ori pe zi) se deplasează cu turma de oi pe drumul public. A fost când a stat cu turma de oi 4 nopți la rând în imediata vecinătate a casei și în momentul de față coliba ciobanului este lângă casă” se arată în sesizare. Szasz se plânge de ”mirosul îngrozitor” pe care turma de oi îl lasă în jurul casei sale, de faptul că ”este plin de dejecții în jurul casei”, de muștele pe care aceste dejecții le atrag și de faptul că îi este foarte greu să trăiască împreună cu familia în asemenea condiții.

Cel care a făcut sesizarea spune că ciobanul are momentan doar 80-100 de oi, dar că de luna viitoare ”urmează să aducă ca și în anii precedenți peste 1000 de oi și atunci începe calvarul adevărat care durează până în luna aprilie-mai”.

Alexandru Szasz spune că și mama lui a făcut numeroase sesizări cu privire la turma de ori a lui Vasile Sătmar, dar că și acestea au rămas fără rezolvare. Femeia a murit între timp, una dintre cauzele decesului fiind și enterocolita acută, ”care a determinat decesul mamei mele. Într-un moment de imunitate mai scăzută această infecție a putut fi provocată și de muștele care circulă nestingherite din acest mediu infect.”

Direcția Sanitar Veterinară i-a adus la cunoștință ciobanului încă de acum trei ani că are obligația de a respecta distanța de cel puțin 100 de metri de cea mai apropiată locuință pentru evitarea poluării prin dejecții, miros și gălăgie. Însă localnicii din Cășeiu spun că ciobanul nu a respectat această distanță de 100 de metri.

Lupta femeii cu autoritățile pentru a scăpa de turma de oi din vecinătate a fost preluată de fiul acesteia. Alexandru Szasz a făcut în acest an plângeri la Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică, Primăria Cășeiu și chiar la poliție, după ce ar fi fost amenințat cu moartea de cioban. La fiecare instituție a prezentat și dovezi video care sa-i susțină sesizările.

Singurul răspuns primit până acum de bărbat a fost de la Direcția de Sănătate Publică. În acesta se spune că în urma controlului efectuat în sat Cășeiu la nr. 136 s-a descoperit că ferma este la aproximativ 300 de metri de locuința reclamantului și că nu se constată deversări de dejecții animaliere și nu se constată disconfort prin miros.

Alexandru Szasz spune însă că nu se va opri aici. Împreună cu alți locuitori din Cășeiu va alcătui o listă de semnături cu care se va prezenta la Primăria Cășeiu pentru a se lua măsurile ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Danuta spune

  ba alexandru szasz mai bine ti ai vedea de nevasta decat sa i pazesti fundu la sora ta prost poti fi o sa mori de atata prostie un barbat cu caracter nu s lasa nevasta sa poata face rau cuiva si acuma in post da tu esti mai interesat sa faci rau decat sa ti pastrez familia prooooostiiiiime

  1. Danuta spune

   ba pai se vede treaba ca tu traiesti cu sorata bine mersi acuma in post va ****** bine rusine rusine rusineeeeeeeee n aveti frica de dumneze nici rusine de oameni

   1. danuta spune

    ba alexandru szasz stii ca incestu se pedepseste cu inchisoare de la 2 la4 ani .—,,,,sau nu intelegi sensu acestui cuvant,,,,,,,,incest,legaturi sexuale in tre frati sapi groapa cuiva ,,poate o sa cazi tu in ea,,,,ha ha ha haaaaaaaaaa’

 2. Danuta spune

  ba alexandru szasz a plecat sora ta ai plecat si tu din caseiu nu stai fara ea oare te ai intors la nevastata pana vine ea? dar tot rusine sa ti fie l-ai adus aici pe curvaru de tata-tau cu curva oare s-a racit mata acuma sa-nvieze ar muri degraba inapoi rusineeeee eu nu i-as pata asa onoarea la mama mama e sfanta dar nu si pt tine n-ai respect fata de ea:::;;;;;;saraca doamna szasz

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More