Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Revolte în penitenciarele din România. La Bistrița, deținuții s-au urcat pe acoperiș – VIDEO

0 95

În semn de solidaritate cu deținuții din închisorile din România, mai mulți deținuți de la Penitenciarul Bistrița au protestat miercuri, urcându-se pe acoperișul clădirii.

Cei 15 deținuți care au pornit revolta au refuzat hrana fără să invoce motive specifice, pentru ca mai apoi să incendieze materiale textile și să distrugă bunurile din camerele de detenție. Ulterior, deținuții s-au urcat pe acoperișul penitenciarului, unde s-au manifestat zgomotos.

Laura Opriș, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița a declarat pentru Radio Transilvania că la ora actuală situația este sub control.

Printre revendicările deținuților de la Bistrița se numără condițiile de detenție, supraaglomerarea din camere, accesarea de servicii medicale și posibile acte de clemență.

Potrivit presei centrale deţinuţi din penitenciarele Iaşi, Poarta Albă, Botoşani, Oradea, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Vaslui şi Brăila au protestat în ultimele două zile, peste 700 au refuzat hrana, nemulţumiţi de condiţiile de detenţie, printre care supraaglomerarea şi serviciile medicale.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că înţelege nemulţumirile şi nerăbdarea deţinuţilor care protestează, dar le transmite că escaladarea tensiunilor nu va duce la adoptarea de măsuri grăbite şi ea nu va lua nicio măsură sub presiune, deși sunt probleme nerezolvate de foarte multi ani. Raluca Prună le cere deţinuţilor să aibă răbdare încă două luni de zile pentru că se lucrează la găsirea rapidă a unor soluţii, care să rezolve supraaglomerarea şi alte probleme din penitenciare, cum ar fi cele privind hrana şi accesul la muncă.

https://youtu.be/A7fwpzjL-ac

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More