Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rezidente ale Centrului terapeutic din cadrul Penitenciarului Gherla, vor vizita și vor oferi cadouri copiilor de la Centrul de zi Micul Prinț

0 136

Rezidente ale Centrului terapeutic din cadrul Penitenciarului Gherla, vor vizita și vor oferi cadouri, mâine 28.03.2018, începând cu ora 10.00, celor 20 de copii care frecventează Centrul de zi Micul Prinț Gherla, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj-Napoca.

Darurile oferite sunt achiziționate din veniturile proprii ale deținutelor, iar acestea, care sunt și ele mame la rândul lor, vor avea ocazia să petreacă câteva clipe alături de copiii centrului.

Activitatea se înscrie în programul realizat în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, în cadrul Proiectului ,,Învierea lui Hristos, nădejdea Învierii noastre” și are ca scop exersarea de către persoane private de libertate, în cadrul comunităţii locale, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială.

Centrul terapeutic a fost realizat prin Granturile Norvegiene 2009-2014, cu un buget de 1.232.437 euro și are drept obiectiv acordarea de asistență specifică persoanelor private de libertate, în vederea învățării și exersării de noi abilităţi și responsabilități sociale, a implicării și participării fiecărei deținute custodiate în propriul proces de reabilitare. Acesta funcționează într-o unitate ultramodernă, cu o capacitate de 60 de locuri și spații adecvate pentru desfășurarea activităților terapeutice, construită și gândită după modelul norvegian.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More