Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rezultate Evaluare Națională în Bistrița. O singură medie 10

0 38

elevi-banci

Inspectorul general adjunct Mihai Mureşan de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a declarat, vineri, că, dintre cei 2.856 de absolvenţi de clasa a VIII-a care s-au înscris la evaluarea naţională, la examenele propriu-zise au participat 2.771, niciun elev nefiind eliminat.

Conform sursei citate, dintre aceştia, 923 au obţinut medii mai mici de cinci, ceea ce echivalează cu 33,3 la sută, iar 1.848 au media cinci sau mai mari de cinci, procentul fiind de 66,7.

La proba de Limba română, note sub cinci au luat 827 de elevi – 29,7%, iar cinci sau mai mari de cinci un număr de 1.953 de elevi – 70,3 la sută.

La Matematică, 841 de elevi au luat note sub cinci – 30,3 la sută, iar cinci sau peste cinci au obţinut 1.930 – 69,7 la sută.

„La proba de română, am avut trei note zece, iar la matematică 40, însă un singur elev a luat zece la ambele discipline. Anul trecut, procentul celor care au luat medii peste cinci a fost de peste 70, ceea ce înseamnă că anul acesta rezultatele sunt sensibil mai slabe”, a explicat pentru Mediafax Mihai Mureşan.

Contestaţiile la acest examen se depun până vineri la ora 20.00 şi vor fi soluţionate până luni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More