Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rezultate Evaluare Națională la Cluj. 82% dintre elevi au luat peste 5

0 39

BACafisare

Peste 82 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a din judeţul Cluj au luat medii peste 5 la evaluarea naţională, înaintea contestaţiilor.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că 20 de elevi de clasa a VIII-a din judeţ au obţinut media 10 la evaluarea naţională, în timp ce anul trecut 38 de copii au avut media 10.

Potrivit sursei citate, au existat 42 de note de zece la română, şase la limba maternă (două la germană şi patru la maghiară) şi 191 la matematică, iar şase din cei 20 de elevi care au obţinut media zece provin de la Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” Cluj-Napoca.

”Procentul celor care au obţinut media peste 5 la nivel judeţean este de 82,79, care mi se pare unul destul de bun”, a precizat şeful ISJ Cluj pentru Mediafax.

La evaluarea naţională s-au prezentat la examen în judeţul Cluj 4.233 de elevi la proba de limba română, 550 la limba maternă şi 4.226 la matematică, în timp ce 125 de elevi au absentat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More