Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rezultate Evaluare Națională în Maramureș. Doar 75% dintre elevi au luat peste 5

0 33

EINDEXAMEN-VWO-NEDERLANDS

Absolvenții claselor a VIII-a din județul Maramureș au susținut în 23 și 25 iunie examenele la limba română și matematică în cadrul Evaluării Naționale. Azi s-au afișat rezultatele.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, la limba și literatura română promovabilitatea a fost de 78.12%, iar la matematică peste 80% dintre candidați au obținut note peste 5. Cea mai mare promovabilitate pe discipline a fost înregistrată la limba maternă, caz în care peste 95% dintre candidați au luat note peste 5.

Datele oficiale arată însă că la nivel de medii, doar 75% dintre elevi au reușit să obțină note peste 5 la toate probele la care au fost evaluați, astfel că cel mai probabil, au fost și mulți candidați care au luat note de trecere la una dintre probe, dar au picat la cealaltă sau celelalte.

Anul trecut, la nivelul judeţului Maramureş media de promovabilitate a fost de 75,36%, din numărul total de candidaţi, de 4.335 de elevi.

Elevii nemulțumiți de notele obținute pot face contestații, acestea urmând să fie soluționate între 28 și 30 iunie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More