Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rezultate fals-pozitive pentru persoane din zona Dej la testul coronavirus

0 4.950

Autoritățile au dispus refacerea testelor pentru noul tip de coronavirus în cazul a nouă persoane din zona Dej. Acestea ieșiseră inițial pozitive, iar a doua zi au fost negative.

Conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj, de joi, 4 iunie, rezultatele testelor pentru nouă pacienți din zona Dej au ieșit pozitive pentru infectarea cu COVID-19. Acest fapt a trezit suspiciunea medicilor că ceva nu este în regulă, astfel că s-a solicitat refacerea testelor, iar a doua zi rezultatele au fost negative.

”Așa au ieșit rezultatele pozitive la prima testare și azi negative. Există posibilitatea să fie o problemă tehnică, sau, din anumite motive, să existe o amplificare a kitului de testare care a relevat proba că fiind pozitivă. Acesta a fost și motivul pentru care am decis retestarea”, ne-a declarat Mircea Abrudean.

Vineri au venit rezultatele pentru a treia testare în cazul acestor pacienți, în acest caz doar un rezultat fiind pozitiv, iar alte opt negative.

Astfel, dintre cei nouă pacienți din zona Dej care fuseseră internați inițial, doar unul a mai rămas internat, având rezultat pozitiv și la a treia testare, restul fiind declarați negativi la testul pentru COVID-19.

Din câte se pare, problema a fost creată de calibrarea greșită a aparatului de testare de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Această problemă tehnică a făcut ca toate testele recoltate și analizate în 3 iunie să fie declarate pozitive a doua zi.

”Nu se poate ca din toate testele trimise la Cluj pentru testare chiar toate să iasă pozitive. E chiar imposibil”, au spus medicii dejeni după ce au aflat primele rezultate ale celor 9 teste. Astfel s-au retestat, au ieșit a doua zi negative, iar ulterior s-a mai făcut un test, după recalibrarea aparatului de testare, dintre cele nouă teste opt fiind negative și unul pozitiv.

Potrivit autorităților, aparatul de testare a fost recalibrat, iar acum funcționează în parametri normali.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More