Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rezultate parțiale exit-poll: Iohannis și Barna, spre turul II

0 1.494

Peste 7,6 milioane de alegători s-au prezentat la vot, în ţară, duminică, până la ora 18.00, procentul fiind de 42,19%, potrivit datelor oficiale prezentate de Biroul Electoral Central (BEC). În judeţele Ilfov şi Cluj prezenţa este de peste 50%, în timp ce în judeţele Covasna, Vaslui şi Satu Mare se înregistrează cea mai mică prezenţă la urne, în jurul a 30 de procente.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de BEC, până duminică, la ora 18.00, în ţară, votaseră 7.686.258 alegători, respectiv 42,10% dintre cei înscrişi n listele permanente.

Prezenţa în mediul urban a fost de 42,41%, în timp ce în mediul rural s-a votat în procent de 41,9%.

În judeţele Ilfov şi Cluj, s-au prezentat la urne peste 50% dintre cei înscrişi pe liste, iar în judeţul Braşov prezenţa a fost de 47,40%.

Rezultate parțiale exit-poll

E agitație mare în PSD, dezvăluie surse politice. La sediul din Bd. Kiseleff există un nucleu care încearcă activarea rețelelor de partid (primari, consilieri, baroni influenți) pentru o „mobilizare de seară”.

Alarma a fost dată după ora 17.30, când realizatorii exit poll-ului (Marius Pieleanu de la Avangarde și Iosif Buble de la CURS), oameni apropiați PSD, au venit cu vestea proastă: Viorica Dăncilă a fost depășită de Dan Barna, care a devenit favorit pentru ocuparea locului 2 și accederea în finala prezidențială. Diferența e foarte mică, dar trendul e în favoarea lui Barna.

Cifrele vehiculate pentru ora 14.00: Iohannis 40%, Dăncilă 20%, Barna 16%, Diaconu 11%, Paleologu 7%. Iar pentru ora 15.00: Iohannis 39,7%, Dăncilă 21,1%, Barna 16,6%, Diaconu 7,8%, Paleologu 6,7%.

Candidatul USR la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, spune că, după estimările din acest moment, rezultatul scrutinului se joacă la câteva mii de voturi, îndemnându-i pe tineri să iasă la vot şi spunându-le că este mai uşor să votezi decât să pleci din ţară sau decât să stai în frig la proteste.

“Din cum arată cifrele, din cum arată rezultatele, estimările care mi-au ajuns pe la urechi, jucăm la câteva mii de voturi. De aceea fac un apel la toţi tinerii, la toţi cei care stau acasă acum şi au votat deja să verifice, să dea telefoane, stânga, dreapta, să-şi trimită prietenii şi colegii la vot pentru că e mult mai uşor să votezi decât să pleci din ţară, e mult mai uşor să votezi decât să stai în frig la proteste în lunile de iarnă, e mult mai uşor să votezi decât să ieşi la mitinguri în loc să te bucuri de viaţă de calitate cu familia sau cu prietenii. Mergeţi la vot, verificaţi dacă prietenii, familia voastră a fost la vot şi dacă nu a făcut-o, trimiteţi-i să voteze”, a afirmat Barna, duminică seară, la sediul de campanie al USR. 

El a mai spus că este unul din acele momente când poţi spune că dacă ieşeam la vot poate rezultatul era altul sau am votat şi am făcut istorie.

“E unul din momentele acelea în care poţi să spui poate era altfel dacă ieşeam să votez sau poţi să spui atunci am fost şi am votat şi am făcut istorie şi lucrurile s-au schimbat din ziua aceea. Astăzi este un moment când ştampila aceea mică reprezintă o forţă extraordinară pe care o are fiecare cetăţean şi dacă ieşim mai mulţi la vot o să avem rezultatul de care are nevoie România”, a mai precizat Dan Barna.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More