Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rezultate peste așteptări la Evaluarea națională 2013

0 124

EINDEXAMEN-VWO-NEDERLANDS
Absolvenții claselor a VIII-a au trecut azi prin cele mai mari emoții din viața lor de elev de până acum. Rezultatele au fost pe măsura așteptărilor după ce s-au afișat notele obținute la Evaluare Națională 2013.

La Cluj 88,15% din elevi au luat note peste 5

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 Cluj

Conform anunțului făcut de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în județ procentul celor care au luat note mai mari de 5 la examenele de capacitate est de 88,15%. Reprezentanții ISJ Cluj atrag atenția că nu este vorba despre promovabilitate, având în vedere că toți elevii care au absolvit clasa a VIII-a vor fi înscriși la liceu. Procentul se referă doar numărul elevilor care au luat note între 5 și 10.

Procentul poate suferi modificări, în cazul în care, în urma analizării contestațiilor depuse de elevi la școlile din județ, notele acestora se vor modifica și ele. Contestațiile se pot depune până la ora 22, programul fiind prelungit cu două ore. Modificarea a fost decisă în urma solicitării venite din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România, care a precizat MEN, printr-o adresă, că enoriaşii săi respectă ziua de sâmbătă ca pe una de repaus şi de sărbătoare religioasă şi nu pot întreprinde nici un fel de alte activităţi laice, până la apusul soarelui.

La Bistrița, trei sferturi au luat peste 5

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 Bistriţa-Năsăud

Trei sferturi dintre elevii de clasa a VIII-a din judeţul Bistriţa-Năsăud care s-au prezentat la Evaluarea Naţională au reuşit să obţină medii peste 5, opt dintre ei reuşind chiar să ia nota 10, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean

Evaluarea Naţională a fost susţinută de 2.775 de elevi din Bistriţa-Năsăud, cu 67 mai puţini decât numărul celor înscrişi iniţial. Dintre aceştia, un număr de 694 absolvenţi au obţinut medii sub cinci, potrivit Agerpres. Dintre cei care au luat note de trecere, cei mai mulţi, adică 450 elevi, au medii între 5 şi 5,99, la care se adaugă 434 elevi cu medii între 8 şi 8,99, 406 care au luat între 9 şi 9,99, 399 cu medii între 6 şi 6,99 şi opt cu media zece.

Mediile de zece au fost obţinute doar de fete: trei din municipiul Bistriţa, trei din oraşul Beclean, una din oraşul Năsăud, iar ultima este elevă la şcoala gimnazială din satul Dipşa.

 

REZULTATE EVALUAREA NATIONALĂ 2013 Maramureş

Descarcă rezultatele aici

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 Sălaj

 Descarcă rezultatele aici

La nivel național procentul este de 77,16% cu 10 procente mai mare decât în 2012

La evaluarea naţională din acest an au obţinut note mai mari sau egale cu cinci 77,16% dintre elevii care au susţinut probele la Limba română, Matematică şi limba maternă. În 2012 au obţinut note de promovare 66,21% dintre elevii care au participat la evaluarea naţională.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More