Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rezultatele alegerilor la Dej: Costan Morar rămâne primar iar PSD câștigă Consiliul Local

0 1.390

Costan Morar a câștigat duminică al treilea mandat de primar al municipiului Dej, în timp ce Partidul Social Democrat a obținut o majoritate covârșitoare în Consiliul Local Dej.

Datele centralizate ale alegerilor locale desfășurate ieri la Dej arată că social-democratul Costan Morar a obținut 62,17% dintre voturile valabil exprimate la urne, obținând 9.066 de voturi.

Acesta este urmat de candidatul PNL, Aurelian Mureșan, care a obținut un procent de 25,46%, adică 3.713 voturi. Pe locul al treilea s-a situat Corneliu Niste, din partea UCDR, care a scos un  procent de 3,74%, adică 546 de voturi.

Lista candidaților la Primăria Dej este completată de Vicențiu Știr (ALDE) cu 453 de voturi, Traian Mureșan (PRM) cu 433 de voturi, Sebastian Lazin (PMP) cu 231 de voturi și Călin Morar (PSRO) cu 140 de voturi.

În ceea ce privește situația la Consiliul Local, rezultatele sunt următoarele:

  • PSD obține 11 mandate de consilier local cu 7.268 de voturi
  • PNL obține 5 mandate de consilier local cu 3.226 de voturi
  • UDMR obține 2 mandate de consilier local cu 1.197 de voturi
  • PRM obține 1 mandat de consilier local cu 727 de voturi.

Trebuie menționat faptul că PNL și UDMR au obținut unul dintre mandate la redistribuire, în timp ce Traian Mureșan, din partea PRM a obținut mandatul de consilier local cu un singur vot în plus față de pragul electoral de 5%.

În clasament în bătălia pentru Consiliul Local Dej urmează ALDE (631 voturi), UCDR (472 voturi), PMP (391 voturi), Axinte Bob (377 voturi), PSRO (128 voturi) și PND (103 voturi).

Componența Consiliuui Local Dej:

PSD: Muncelean Teodora, Andrei Bradea, Boian Laura, Malyarcsuc Adrian, Lazăr Nicolae, Mihăestean Jorgeta, Husa Lucian, Torpenyi Francisc-Albert, Cupşa Ioan, Giurgiu Gheorghe, Filip Dorin Cristian

PNL: Mureşan Aurelian, Buburuz Simion, Petrean Mihaela, Alexandru Adrian, Butuza Marius

UDMR: Anamaria Kovrig, Lorand Varga

PRM: Mureşan Traian

Vedeți aici tabelul rezultatelor complete

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More