Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ridicarea restricțiilor și Biserica. „Activitatea cultelor religioase se exercită liber, cu respectarea regulilor de disciplină sanitară”

0 550

Proiectul de lege adoptat astăzi de Guvern și înaintat pentru vot Parlamentului stipulează și modul în care se va desfășura activitatea cultelor religioase.

Activitatea cultelor religioase se exercită liber, cu respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu, inclusiv de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu consultarea Departamentului Cultelor, se arată în proiectul de lege adoptat astăzi de Guvern.

Aceste reguli vizează măsuri privind accesul în lăcașele de cult, distanța minimă de siguranță precum și alte asemenea măsuri privind orice alte aspecte implicate de activitatea de exercitare a cultelor religioase, urmărind cu prioritate asigurarea prevenției și reducerea riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS-Cov-2.

Documentul a fost trimis la Parlament, care urmează să-l voteze. Parlamentarii pot aduce însă modificări.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More