Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

RMN de ultima generație la Zalău

0 1.257

RMN rezonanta magnetica

Dacă până acum erau nevoiţi să se ducă la Cluj pentru a face investigaţii de înaltă performanţă de tip RMN, sălăjenii pot face în curând astfel de investigații la o clinică privată din Zalău.

Aparatul de rezonanţă magnetică nou şi performant a ajuns astăzi din Germania, în Zalău, la policlinica privată Salvosan. Gigantul aparat cântăreşte aproape 30 de tone, fiind montat în clădirea policlinicii cu ajutorul unei macarale.

Conform conducerii policlinicii private, aparatul a costat un milion de euro și va fi funcțional cel târziu de la 1 august.

Sălăjenii îşi vor putea face astfel investigaţii RMN decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate la Zalău, după ce până acum erau trimiși la Cluj-Napoca.

Imediat ce aparatul de la Zalău va fi funcțional Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sălaj va rezilia contractul cu clinica din Cluj şi va încheia alt contract cu policlinica din Zalău.

Potrivit reprezentanților policlinicii private din Zalău, noul aparat permite investigaţii de tip „total body” şi investigarea persoanelor supraponderale, ceea ce aparatele obişnuite nu oferă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More