Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Român suspectat că a fabricat legitimații false ale FBI și CIA, dat în urmărie de autoritățile americane

0 269

Autoritățile americane au cerut ajutorul publicului în găsirea unui cetățean român, suspectat că a fabricat și vândut legitimații false ale FBI, CIA și Agenției pentru Securitate Internă din Statele Unite, scrie foxnews.com.

Potrivit unui comunicat al Serviciilor de Imigrație și Vamale (Immigration and Customs Enforcement — ICE), românul în vârstă de 34 de ani a fost inculpat de un tribunal federal din statul Virginia în octombrie anul trecut pentru trafic de mărfuri contrafăcute și contrabandă.

Potrivit comunicatului ICE, se crede că românul trăiește în Germania. Interpol a emis de asemenea o așa-numită „Alertă Roșie” pentru arestarea lui și posibila extrădare în Statele Unite.

ICE afirmă că legitimațiile contrafăcute vândute de acest român au fost utilizate de cel puțin două ori de persoane neautorizate pentru a avea acces în zone de mare securitate.

Pentru prima dată, în ianuarie 2014, un bărbat a încercat să intre într-o zonă securizată a Aeroportului Național Reagan din Washington folosind o insignă contrafăcută a CIA. El a fost oprit după ce agenții de pază TSA au observat neconcordanțe între declarațiile bărbatului și acreditările sale.

Cea de-a doua tentativă de acces neautorizat a avut loc în august anul trecut când un bărbat înarmat cu un pistol a folosit o insignă și acreditări contrafăcute ale Agenției pentru Securitate Internă pentru a intra într-un complex nuclear din Carolina de Sud. El a fost arestat și acuzat că s-a dat drept agent federal.

Potrivit oficialilor americani, românul deținea o companie ce vindea legitimațiile online și le expedia din Germania către cumpărători din SUA, adaugă foxnews.com.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More