Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Românca rănită în atentatul de la Londra s-a stins din viață

0 168

Tânăra din România, rănită în atacul din 22 martie de la Londra, de pe podul Westminster, a murit joi, a anunțat AFP, care citează poliția.

Anterior, agenția Reuters a transmis că o femeie care a fost rănită în atacul de la 22 martie de pe podul Westminster din Londra a încetat din viață. Femeia devine a cincea victimă a atacului din 22 martie când Khalid Masood a intrat cu mașina în mulțimea de pe podul Westminster, după care a înjunghiat mortal un polițist. Masood a fost împușcat mortal de către forțele de ordine lângă parlamentul britanic, amintește BBC.

Publicația The Sun anunță că o femeie în vârstă de 31 de ani, despre care se crede că este românca Andreea Cristea, rănită în atacul de pe podul Westminster, a murit la spital, după ce joi a fost deconectată de la aparatele care o mențineau în viață.

Românca aruncată în apele râului Tamisa în timpul atacului terorist nu a sărit în mod voit de pe podul Westminster pentru a scăpa din faţa maşinii teroristului, ci a fost azvârlită în ape de forţa vehiculului, potrivit unui diplomat.

Andreea Cristea, arhitectă de naţionalitate română, a fost găsită în apă la puţin timp după atac. În încurcătura produsă, au apărut informaţii că aceasta ar fi sărit de pe pod pentru a scăpa cu viaţă din faţa maşinii.

Ambasadorul român Dan Mihalache a clarificat că Andreea Cristea a fost „practic aruncată” în râu de maşină. Acesta a adăugat că femeia se afla în vacanţă în Londra alături de prietenul său,  Andrei Burnaz, pentru a sărbători ziua sa de naştere. Diplomatul a precizat că Burnaz, inginer, plănuise să o ceară în căsătorie pe iubita sa chiar în ziua atacului terorist.

Vineri după amiază, acum două săptămâni, Andreea Cristea şi-a redobândit cunoştinţa, fiind stabilizată după o operaţie asupra unui cheag de sânge pe creier.

Prietenul ei, Andrei Burnaz, a fost tratat în spital pentru o fractură la picior.  Într-un video se poate vedea momentul dramatic în care este surprinsă căderea româncei. Dan Mihalache a declarat pentru BBC că: „Este un miracol că a supravieţuit. A fost practic aruncată în Tamisa.”

„Erau turişti, veniseră să sărbătorească o zi de naştere. El intenţiona să o ceară în căsătorie chiar în aceeaşi zi cu atacul, şi din păcate, ăsta a fost destinul”.

Imediat după încheierea atacului, oficialii autorităţii portuare au declarat că au scos din apă o femeie rănită, dar în viaţă, aceasta fiind tratată pentru răni grave.

Râul a fost închis traficului maritim, cu excepţia urgenţelor, după atac.

Un şofer de autobuz din Londra, care a descris panica după atac, a declarat că era conştient că a căzut cineva în râu: „Imediat ce i-am scos pe toţi din autobuz, am auzit pe cineva ţipând că soţia sa a sărit în râu pentru a evita să fie lovită”, a spus Michael Adamou pentru The Independent.

Un atac terorist a zguduit pe 23 martie Londra, după ce un islamist născut în Marea Britanie a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane, pe Podul Westminster din Londra, după care l-a înjunghiat pe un poliţist la intrarea în curtea Parlamentului britanic. Islamistul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine. Patru persoane au fost ucise în atentat – agentul de poliţie Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani, Kurt Cochran, un turist în vârstă de 54 de ani din SUA, Aysha Frade, o profesoară de 43 de ani din Spania şi un bărbat în vârstă de 75 de ani care fusese internat în spital în stare gravă. Alte cel puţin 30 de persoane au fost rănite în atacul revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

În atacul din Londra, doi români au fost victime ale atacatorului care a intrat cu maşina în pietonii de pe podul Westminster. Românca rănită în atacul de la Londra, o arhitectă de 29 de ani, era în vacanţă cu logodnicul ei care îşi sărbătorea ziua de naştere, însă nu se ştie dacă acesta a fost aruncată în râul Tamisa în urma impactului sau dacă a sărit în apă de teamă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More