Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Români acasă la români”, spectacol cu elevi basarabeni și lansarea cărții poetului dejean Nicolai Maxim – FOTO/VIDEO

0 70

Cercul Militar Dej a găzduit miercuri după-amiaza un eveniment cultural, cu o lansare de carte și un moment artistic de excepție, sub titulatura ”Români acasă la români”.

După lansarea volumului de poezii ”Călimara cu vorbe”, poetul dejean Nicolai Maxim a lansat ieri al doilea volum de versuri ”Spre Polul Vest”, în paginile căruia a adunat poezii patriotice, dar și versuri de suflet, despre familie, obiceiuri de zi cu zi, întâmplări semnificative din viața poetului.

Născut în Tighina, Basarabia, Nicolai Maxim trăiește de peste 40 de ani la Dej, unde și-a întemeiat familia, iar acum, la ani de pensie, a ajuns să scoată la tipar poeziile scrise de-a lungul vieții, cu ajutorul Editurii ASTRA Dej. Lansarea noului volum de poezii ”Spre Polul Vest” a beneficiat de ample prezentări susținute de jurnalista Magdalena Vaida și scriitoarea Raveca Vlașin, dar și de momente lirice, de recitare a câtorva poeme, de către cei prezenți, iar artistul dejean Ioan Dordoi chiar a cântat o poezie pe care a considerat-o reprezentativă.

Îmbinând perfect evenimentul de lansare a volumului de poezii al poetului de origine basarabeană, organizatorii (Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, Despărțământul ”Dr. Teodor Mihali” Dej) au oferit apoi celor prezenți un minunat spectacol artistic de muzică populară și cântece patriotice al grupului folcloric ”Siret” (Despărțământul ”Mihai Eminescu” Strășeni al ASTRA).

Elevii veniți la Dej tocmai din localitatea Sireți, raionul Strășeni, din Republica Moldova au smuls ropote de aplauze cu prestația lor artistică, impresionându-i până la lacrimi pe cei din public.

La final, președintele ASTRA Dej, Radu Gavrilă, primarul Costan Morar și protopopul Ioan Buftea au primit cadouri din partea oaspeților, întregul eveniment încheindu-se într-o notă de bucurie, mai ales din partea elevilor moldoveni, care au fost invitați să mai rămână la Dej încă trei zile, pentru a putea urca pe scenă și la Zilele Municipiului Dej.

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1175643572498408.1073742272.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More