Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Români răniți în Italia, după ce un autocar al firmei Atlassib s-a răsturnat

0 75

Un autocar al firmei Atlassib care circula pe ruta Franţa şi România s-a răsturnat pe marginea Autostrăzii 4 din Italia, între localităţile Latisana şi San Giorgio. 8 dintre cei 36 de pasageri au fost răniţi.

Incidentul a avut loc în timp ce autocarul cu români se apropia de graniţa cu Slovenia. Din primele constatări ale poliţiei se pare că vehiculul companiei româneşti, care avea şi o remorcă pentru bagaje, a încercat să depăşească un jeep al Protecţiei Civile. Autocarul a agăţat maşina de teren şi s-a răsturnat.

Opt oameni, toţi români, au fost răniţi, însă viaţa acestora nu este în pericol. Răniţii au fost transportaţi la spitale din 3 oraşe. Pentru preluarea celorlalţi pasageri, Atlassib a trimis un alt autocar, din Padova.

La locul accidentului au intervenit mai multe echipaje de pompieri şi ale poliţiei rutiere. O femeie rănită mai grav a fost transportată imediat la spitalul Santa Maria della Misericordia din Udine. Rănile nu îi pun viaţa în pericol, precizează presa locală. Alţi 7 răniţi au ajuns la spitale din Latisana şi Palmanova. Ceilalţi pasageri au fost preluaţi de un autocar trimis din Padova.

Consulul general de la Trieste, Cosmin Dumitrescu, s-a deplasat la locul accidentului. El s-a aflat în legătură permanentă cu ambasadorul de la Roma şi cu Ministerul Afacerilor Externe al României, informează ambasada pe pagina sa de Facebook.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More