Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Români răniți în Italia, după ce un autocar al firmei Atlassib s-a răsturnat

0 6

Un autocar al firmei Atlassib care circula pe ruta Franţa şi România s-a răsturnat pe marginea Autostrăzii 4 din Italia, între localităţile Latisana şi San Giorgio. 8 dintre cei 36 de pasageri au fost răniţi.

Incidentul a avut loc în timp ce autocarul cu români se apropia de graniţa cu Slovenia. Din primele constatări ale poliţiei se pare că vehiculul companiei româneşti, care avea şi o remorcă pentru bagaje, a încercat să depăşească un jeep al Protecţiei Civile. Autocarul a agăţat maşina de teren şi s-a răsturnat.

Opt oameni, toţi români, au fost răniţi, însă viaţa acestora nu este în pericol. Răniţii au fost transportaţi la spitale din 3 oraşe. Pentru preluarea celorlalţi pasageri, Atlassib a trimis un alt autocar, din Padova.

La locul accidentului au intervenit mai multe echipaje de pompieri şi ale poliţiei rutiere. O femeie rănită mai grav a fost transportată imediat la spitalul Santa Maria della Misericordia din Udine. Rănile nu îi pun viaţa în pericol, precizează presa locală. Alţi 7 răniţi au ajuns la spitale din Latisana şi Palmanova. Ceilalţi pasageri au fost preluaţi de un autocar trimis din Padova.

Consulul general de la Trieste, Cosmin Dumitrescu, s-a deplasat la locul accidentului. El s-a aflat în legătură permanentă cu ambasadorul de la Roma şi cu Ministerul Afacerilor Externe al României, informează ambasada pe pagina sa de Facebook.

Comentarii